Kosárlabda: triplák és zsákolások – vegasi pontzuhatag

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2019.07.29. 10:33
Látványos megoldásokban és műsorszámokban bővelkedett az észak-amerikai profi női kosárlabdaliga (WNBA) Las Vegas-i All Star-hétvégéje.

A fő eseményt jelentő gálamérkőzést a Team Wilson összpontszámrekordot hozó eredménnyel, 129–126-ra nyert a Team Delle Donne ellen. A rendezvényen újonc Erica Wheeler lett a legértékesebb játékos (MVP), miután 25 pontot szórt, köztük hét triplát (az utolsó meccsnyerő volt), ami csúcsbeállítás. Bokasérülése miatt A'ja Wilson nem tudott részt venni a találkozón, de a válogatási képességeire nem lehetett panasz.

A riválisnál rögtön az első negyedben két zsákolással villant meg Brittney Griner (aztán hozzátett még egyet), csapata azonban már tíz perc után tetemes hátrányba került, a végén meg hiába jött vissza Elena Delle Donne brigádja három pontra, érkezett az a bizonyos Wheeler-tripla.

A hárompontosdobó-versenyt Shekinna Stricklen (felülmúlva többek között az előző két évben győztes, korábbi magyar válogatott Quigley Allie-t), míg az ügyességi számot Diamond DeShields nyerte meg, utóbbiban a nemzeti csapatunkban anno szintén megforduló Vandersloot Courtney az elődöntőben búcsúzott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik