Kosárlabda: majdnem 3 millióval tartozik a Factum Kft.

Vágólapra másolva!
2013.01.03. 12:13
A Debreceni Sportcentrum közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy miért zárta ki az Oláh Gábor utcai sportcsarnokból a Factum Sport Debrecen férfi kosárlabdacsapatát.

Íme, a hivatalos közlemény:

A Factum Sport Kft. a Debreceni Sportcentrummal kötött bérleti szerződése (melyet Debrecen Megyei Jogú Város önkormányzata is záradékolt) értelmében az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok használatáért csak a havi bérleti díj ÁFA vonzatát köteles havonta megfizetni.

A Factum Sport Kft. 2012-es őszi szezonkezdettől 2013. január 2-ig 646 902 forintos, míg az ugyanezen ügyvezetés irányítása alatt álló Factum Utánpótlás Kft. másfél év alatt 2 092 117 forintnyi tartozást halmozott fel a Sportcentrum Kft-vel szemben.

A többszöri írásos és személyes tájékoztatás ellenére a két sportszervezet nem tett eleget fizetési kötelezettségeinek. Miután a Sportcentrum Kft. nem mondhat le egyetlen forint kintlévőségéről, más eszköz nem lévén, végső megoldásként kénytelen volt a bérlőt a csarnok használatából kizárni.

A területért felelős munkatársunk egyébiránt több alkalommal, személyesen is megkereste és a tartozásokról, az esetleges következményekről tájékoztatta a Factum Kft. ügyvezetőjét.

A Debreceni Sportcentrum Kft. természetesen ezúttal is törekszik a mindkét félnek megfelelő megoldásra. Amint a sportszervezet maradéktalanul rendezi tartozásait, az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok kapui újra nyitva állnak majd a játékosok és csapatvezetők előtt.

Debreceni Sportcentrum Kft.

2012. 01. 02.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik