nemzetisport.hu 2017.08.24 12:51 Frissítve: 2017.08.24 13:10

Kosárlabda: Hanga nyílt levélben köszönt el a Baskoniától

Hanga Ádám, a spanyol Barcelona kosárlabdacsapatának nemrégiben szerződtetett játékosa hivatalos Twitter-oldalán búcsúzott el korábbi klubjától, a Baskoniától.

 

Hanga Ádám levele:

„Hivatásos sportolóként néha váltani kell a fejlődéshez, így amikor eljön a lehetőség, meg kell ragadni – mint amikor a Spurs szerződést adott nekem és helyet a csapatban. Mindenki tudja, a fő célom az volt, hogy az NBA-be menjek, és nyilván csalódott voltam, hogy ez nem jött össze. Így megy ez az NBA-ben, az ígéreteket nem mindig tartják be, ezt észben tartom majd.

Az elmúlt két év csodálatos volt, nagyszerű csapattársaim voltak, és kiváló egyveleget alkottunk. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Baskonia csapatkapitánya lehettem, mindent beleadtam, hogy jobbá tegyem az együttest. Tizenötezer szurkoló előtt játszani a Fernando Buesa Arénában egyszerűen leírhatatlan érzés. Őszintén mondom, szurkolóktól sohasem kaptam még ilyen támogatást korábban. A családommal együtt imádjuk Vitoriát, mindkét lányom itt született, örökké az otthonunkként tekintünk majd rá.

Nagyon boldog vagyok, hogy a világ egyik legnagyobb klubjához csatlakozhatom. Megtisztelve érzem magam, hogy egy ilyen nagy és sikeres klubot képviselhetek. Izgatottan várom az új szezont, és azt, hogy elkezdődjön karrierem legújabb fejezete!” – írta Hanga, aki a Barcelona mottójával (Mes que un club – Több mint egy klub) zárta bejegyzését.2020.12.05 23:11:33

Kosárlabda GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. A leghűségesebb város dicséretes ötösre vizsgázott rendezésből.

2020.11.28 23:42:30

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A legjobb azonban az lenne, ha hamarosan már nem kellene plusz egészségügyi személyzetet, illetve logisztikusokat fogadni a kosárlabdacsapatok mellé, mert jelenleg nekik körülbelül ugyanannyi beleszólásuk van a keretek összetételébe, mint az edzőknek.

2020.11.20 18:27:52

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

„Azt mondták az orvosok, ha jól csinálom, lesz két, két és fél évem. Ennek januárban lesz két esztendeje.”

2020.11.16 09:10:20

Kosárlabda THURY GÁBOR

Horogdobás, zsákolás, légiós évek, Honvéd, Hanga – interjú a hetvenes klasszis kosarasával.

2020.10.03 14:10:27

Kosárlabda MTI/B. D. K.

Adam Silver úgy véli, az NBA-játékosok nem fognak szerephez jutni a nyári játékokon.