nemzetisport.hu
2017.08.24 12:51 Frissítve: 2017.08.24 13:10

Kosárlabda: Hanga nyílt levélben köszönt el a Baskoniától

Hanga Ádám, a spanyol Barcelona kosárlabdacsapatának nemrégiben szerződtetett játékosa hivatalos Twitter-oldalán búcsúzott el korábbi klubjától, a Baskoniától.

 

Hanga Ádám levele:

„Hivatásos sportolóként néha váltani kell a fejlődéshez, így amikor eljön a lehetőség, meg kell ragadni – mint amikor a Spurs szerződést adott nekem és helyet a csapatban. Mindenki tudja, a fő célom az volt, hogy az NBA-be menjek, és nyilván csalódott voltam, hogy ez nem jött össze. Így megy ez az NBA-ben, az ígéreteket nem mindig tartják be, ezt észben tartom majd.

Az elmúlt két év csodálatos volt, nagyszerű csapattársaim voltak, és kiváló egyveleget alkottunk. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Baskonia csapatkapitánya lehettem, mindent beleadtam, hogy jobbá tegyem az együttest. Tizenötezer szurkoló előtt játszani a Fernando Buesa Arénában egyszerűen leírhatatlan érzés. Őszintén mondom, szurkolóktól sohasem kaptam még ilyen támogatást korábban. A családommal együtt imádjuk Vitoriát, mindkét lányom itt született, örökké az otthonunkként tekintünk majd rá.

Nagyon boldog vagyok, hogy a világ egyik legnagyobb klubjához csatlakozhatom. Megtisztelve érzem magam, hogy egy ilyen nagy és sikeres klubot képviselhetek. Izgatottan várom az új szezont, és azt, hogy elkezdődjön karrierem legújabb fejezete!” – írta Hanga, aki a Barcelona mottójával (Mes que un club – Több mint egy klub) zárta bejegyzését.2023.12.05 10:40:38

Kosárlabda nemzetisport.hu

Az Euroliga-ezüstérmes török Cukurova Mersin centere úgy érzi, jó irányt vehet a karrierje.

2023.11.23 13:53:02

Kosárlabda nemzetisport.hu

1987-ben a Bajai SK elhódította a Magyar Népköztársasági Kupát.

2023.11.03 21:14:59

Kosárlabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A gondolat nyilván ott motoszkál mindenkiben: egy pályafutás alatt talán ez lesz az egyetlen lehetőség eljutni az olimpiára. Ráadásul a szereplés jogát februárban hazai pályán, Sopronban lehet megszerezni, ahová a szurkolók bizonyosan azért mennek, hogy szemtanúi legyenek a sporttörténelmi sikernek.

2023.10.06 00:34:37

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nem féltem a magyar válogatottat.