nemzetisport.hu 2017.08.24 12:51 Frissítve: 2017.08.24 13:10

Kosárlabda: Hanga nyílt levélben köszönt el a Baskoniától

Hanga Ádám, a spanyol Barcelona kosárlabdacsapatának nemrégiben szerződtetett játékosa hivatalos Twitter-oldalán búcsúzott el korábbi klubjától, a Baskoniától.

 

Hanga Ádám levele:

„Hivatásos sportolóként néha váltani kell a fejlődéshez, így amikor eljön a lehetőség, meg kell ragadni – mint amikor a Spurs szerződést adott nekem és helyet a csapatban. Mindenki tudja, a fő célom az volt, hogy az NBA-be menjek, és nyilván csalódott voltam, hogy ez nem jött össze. Így megy ez az NBA-ben, az ígéreteket nem mindig tartják be, ezt észben tartom majd.

Az elmúlt két év csodálatos volt, nagyszerű csapattársaim voltak, és kiváló egyveleget alkottunk. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Baskonia csapatkapitánya lehettem, mindent beleadtam, hogy jobbá tegyem az együttest. Tizenötezer szurkoló előtt játszani a Fernando Buesa Arénában egyszerűen leírhatatlan érzés. Őszintén mondom, szurkolóktól sohasem kaptam még ilyen támogatást korábban. A családommal együtt imádjuk Vitoriát, mindkét lányom itt született, örökké az otthonunkként tekintünk majd rá.

Nagyon boldog vagyok, hogy a világ egyik legnagyobb klubjához csatlakozhatom. Megtisztelve érzem magam, hogy egy ilyen nagy és sikeres klubot képviselhetek. Izgatottan várom az új szezont, és azt, hogy elkezdődjön karrierem legújabb fejezete!” – írta Hanga, aki a Barcelona mottójával (Mes que un club – Több mint egy klub) zárta bejegyzését.2021.10.11 17:13:43

Kosárlabda nemzetisport.hu

Régen volt ilyen nehéz és összetett időszak a kosárszövetség munkatársainak életében.

2021.10.11 16:55:11

Kosárlabda nemzetisport.hu

Eseménydús hónapokat tudhat maga mögött a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége.

2021.09.27 20:50:14

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Annak, aki nem követi a sportág honi történéseit, talán ezért is lehet meglepő, hogy a Falco jelenleg csupán két idegenlégióst alkalmaz. Szombathelyen úgy próbálnak sikeresek lenni itthon és a nemzetközi porondon egyaránt, hogy a lehető legtöbb magyar válogatott játékost igyekeznek szerződtetni.