Férfi kosár: Hangát nagyon várják, addig is újabb győzelem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.20. 15:52
Az Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott szombat után vasárnap is Izland ellen játszott felkészülési mérkőzést Székesfehérváron. A gyengébb kezdés után 82–67-re győztek a mieink.
Perl Zoltánék ismét legyőzték Izlandot (Fotó: Dömötör Csaba)
Perl Zoltánék ismét legyőzték Izlandot (Fotó: Dömötör Csaba)
Perl Zoltánék ismét legyőzték Izlandot (Fotó: Dömötör Csaba)
Perl Zoltánék ismét legyőzték Izlandot (Fotó: Dömötör Csaba)
Perl Zoltánék ismét legyőzték Izlandot (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány csapata szombaton 81–66-ra győzött Izland ellen, vasárnap viszont egy jóval nehezebben induló mérkőzésen sokáig hátrányban játszott.

A második negyedben, 26–39-nél már 13 ponttal is vezettek a vendég északiak, viszont ezután, a negyedből még hátralévő négy percben csak a mieink találtak a gyűrűbe, így a nagyszünet előtt 37–39-re felzárkóztunk. Ebben Ruják András és Keller Ákos is fontos szerepet játszott.

A folytatásban aztán Vojvoda Dávid duplájával egyenlítettünk, amire még volt válaszuk az izlandiaknak, ám Wittman Krisztián két triplája után már nálunk volt az előny, amit fokozatosan növelni is tudtunk, köszönhetően a feljavuló dobószázalékunknak.

A negyedik negyedre már 57–48-as vezetéssel fordultunk, és csak az volt a kérdés, mennyi lesz közte, végül 82–67-re győztünk. A csapat legeredményesebbjei Vojvoda Dávid, Perl Zoltán és Keller Ákos voltak, egyaránt 12-12 pontot szereztek.

Ivkovics Sztojan a meccs után elmondta, a találkozó elején gyakorolták az irányító nélküli játékot, arra az esetre, ha a jövő héten, a lengyelországi felkészülési tornán Hanga Ádám is csatlakozik a csapathoz, akit már nagyon várnak (ott volt a kerettel az Izland elleni két meccsen, de az elhúzódó átigazolási ügye miatt még nem lépett pályára). Ennek a taktikai változtatásnak, illetve a rotációnak volt betudható a gyengébb kezdés, de a kapitány szerint a folytatásban az úgynevezett „szürke eminenciás” játékosok nagyon sokat hozzátettek a csapat teljesítményéhez, ennek volt köszönhető a fordítás és a győzelem.

FÉRFI KOSÁRLABDA, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Izland 82–67 (16–21, 21–18, 20–9, 25–19)
Székesfehérvár, 600 néző. V:
Cziffra, Tőzsér, Praksch
MAGYARORSZÁG:
Wittmann 6/6, VOJVODA 12/3, Ferencz 5/3, Allen 9, KELLER Á. 12. Csere: PERL 12/3, EILINGSFELD 6, Ruják 7/3, Tóth N. 5, Kovács P. 8. Szövetségi kapitány: Ivkovics Sztojan
IZLAND:
VILHJALMSSON 10/6, PÁLSSON 12/3, HERMANNSSON 17, Baeringsson 5, Ermolinski. Csere: Fridriksson 3/3, Hlinason 4, Gunnarson 9/3, Björnsson 1, Steinarsson 4, Acox 2. Szövetségi kapitány: Craig Pedersen
Az eredmény alakulása. 3. perc:
0–10. 7. p.: 12–16. 12. p.: 19–28. 15. p.: 24–34. 19. p.: 32–39. 23. p.: 45–43. 28. p.: 51–46. 32. p.: 63–48. 36. p.: 74–55.
Kipontozódott:
Vilhjalmsson (37. p.)
MESTERMÉRLEG
Ivkovics Sztojan: –
Örülök, hogy győztünk, de ha kikaptunk volna, akkor is azt mondanám, hogy a játékosaim a maximumot próbálták kihozni magukból. A legfontosabb, hogy erőnlétileg bírtuk két nap alatt a két mérkőzést, ez fontos, mert lesz ilyen Kolozsváron is.
Craig Pedersen:
– Tizenhét percig minden rendben volt, örültem, hogy jól védekezünk, sok energiával játszottunk. Aztán jött egy háromperces szakasz, amikor könnyű kosarakkal feljött ránk a magyar válogatott, majd a második félidőben is ugyanez történt, az üresjáratok, az eladott labdák megpecsételték a sorsunkat.

A VÁLOGATOTT BŐ KERETE
Kane DeAndre (Maccabi Tel-Aviv), Ruják András (Paks), Allen Rosco (Tenerife), Keller Ákos (Alba Fehérvár), Wittmann Krisztián (Kecskemét), Hanga Ádám (Baskonia), Vojvoda Dávid (Szolnok), Kovács Péter (Szolnok), Benke Szilárd (Zalaegerszeg), Tóth Norbert (Falco Szombathely), Tóth Ádám (Szolnok), Golomán György (UCLA - Kaliforniai Egyetem), Ferencz Csaba (Körmend), Csorvási Milán (Körmend), Perl Zoltán (Falco Szombathely), Eilingsfeld János (Paks), Váradi Benedek (Falco Szombathely), Pongó Máté (Kecskemét)

Európa-bajnokság: csoportok, menetrend!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik