Férfi kosár Euroliga: Hangáék a hajrában kaptak ki

ZSIVERA GÁBOR, KERESZTURY GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR, KERESZTURY GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2015.12.11. 08:25
null
A Hanga Ádámmal felálló Laboral Kutxa ugyan közel állt a diadalhoz Törökországban a férfi kosárlabda Euroliga legutóbbi fordulójában, ám a hajrában állva hagyta a Dario Saric fémjelezte Anadolu Efes.

Hanga Ádám kezdőként 22 percet játszott, ezalatt 5 pontot, 1 lepattanót, 2 gólpasszt, 2 blokkot, 1 szerzett labdát és 1 kiharcolt faultot jegyzett 2/4-es mezőnyözéssel (0/1 triplából) és 1/2-es büntetőzéssel. Relatíve kevesebb játékidejének fő oka az volt, hogy igen korán beütötte negyedik személyi hibáját, így csak a hajrára jöhetett vissza a második félidőben.

A derbit nagyon meghatározta, hogy Dario Saric korán ülni kényszerült faultjai miatt, ám végül 16 percnyi játékidő is elég volt a horvát ifjoncnak ahhoz, hogy kulcsember legyen ezen az estén is, de az igazi hős török oldalon a Laboral korábbi játékosa, Thomas Heurtel volt a maga 25 pontjával és 9 gólpasszával.

Az utolsó négy percnek még spanyol vezetéssel mentek neki a felek, de ott teljesen állva hagyta az Efes a Perasovic-legénységet, így a már biztos Top 16-os csapatok csatáján Derrick Brownék jutottak közelebb a második hely megszerzéséhez.

FÉRFI KOSÁRLABDA EUROLIGA
ALAPSZAKASZ, 9. FORDULÓ
B-CSOPORT
Anadolu Efes (török)–Laboral Kutxa Vitória (spanyol) 95–86

Az Efes legjobb dobói:Heurtel 25/9, Saric 12/6, Tyus 9
A Laboral Kutxa legjobb dobói:Adams 20/18, Blazic 15/9, M. James 14/6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik