3x3-as kosárlabda: a férfiak is döntősök Debrecenben

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2021.06.06. 19:13
null
A férfiaknak Belgiumot kell legyőzniük Tokióért (Fotó: Tumbász Hédi)
A nők után a férfiak is bejutottak a 3x3-as kosárlabdázók debreceni olimpiai selejtezőjének döntőjébe, azaz egy győzelemre vannak a tokiói kvóta megszerzésétől.

Az első elődöntőben Belgium ellentmondást nem tűrve, hat nullával kezdett a szombaton a mieink által is megleckéztetett Mongólia ellen, aztán a legvégén hátrányból kellett fordítaniuk, amit egy csaknem dudaszós duplával meg is tettek a több tucat drukkerrel megtámogatott ázsiaiakkal szemben (16–15) – parádés ütközet volt!

Mi nem akartunk hasonló izgalmakat, megelégedtünk volna egy tükörsima döntőbe jutással is a vasárnap délután a románokat felülmúló, nagyon rutinos, 39 és 41 éves kosárlabdázót is foglalkoztató Szlovénia ellen.

Délnyugati szomszédunk szerzett vezetést, ráadásul Gasper Ovnik kettessel növelte a rivális előnyét. Ami hamarosan 5–0 lett, szerencsére Demeter Attila megtörte a negatív szériát. Kissé beragadtunk a rajtnál, a nézők sem pörögtek úgy, ahogyan kellett volna nekik, Ivosev Tamás pedig csúnyán nézett az egyik játékvezetőre, miután nem kapta meg a várt ítéletet.

1–7 után ébredeztünk, Ivosev és Keller Iván is eredményes volt, aztán Demeter hát mögötti passzából Ivosev talált be, érkezett egy távoli találat is, egyre magasabb fordulatszámon pörgött Csirke Ferenc együttese, amit nagyon jó volt látni. Kerpel-Fronius Balázs gyönyörűen kivitelezett kintije után már mi vezettünk 9–8-ra, ám sajnos jött a szlovén egyenlítés egy büntetőből Simon Finzgar révén. Eljutottak hat-hat faultig a csapatok, innentől minden szabálytalanság duplán számított. Szlovénia többször is rést talált együttesünk védekezésén, de ezt fordított előjellel Ivosev Tamás is elmondhatta (11–11).

Felpörögtek az események, Kerpel-Fronius földönkívüli, támadóidő lejárta előtt szerzett duplájával, majd Ivosev két jó büntetőjével hárompontos differenciát alakítottak ki a fiaink. Az utolsó perc előtt támadóhibát fújtak a szlovénokra, ekkorra amúgy már visszajöttek, és egyenlítettek – még jó, hogy Ivosev Tamásnak helyén volt a szíve, értékesítette a helyzetét (17–16). Hosszú időn keresztül vizsgáltak a játékvezetők egy kiment labda-szituációt, maradt a labda a szlovénoknál, de rontottak. Ivosev befordult, betalált, a másik oldalon nem jött a távoli válasz. Ami maradt hátra: Demeter Attila két büntetőjéből egy sikeres volt, Kerpel-Fronius eközben lent feküdt a földön – szerencsére nem volt komoly baja, Csirke mester megveregethette 19–16-ra diadalmaskodó játékosai vállát, akikre 20 órától Belgium vár Tokióért!

KOSÁRLABDA
3x3-as olimpiai pótselejtező, Debrecen
Férfiak, negyeddöntő
16.05:
Mongólia–Ukrajna 19–17
16.30: Szlovénia–Románia 21–12
Elődöntő
Belgium–Mongólia 16–15
Magyarország–Szlovénia 19–16
Döntő
20.00:
Belgium–Magyarország (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik