Utolsó idényét tölti Magyarországon a spanyol klasszis; Egy kevéssé ismert regionális derbi hőstörténete

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2021.11.12. 23:46
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

• Negyedik és egyben utolsó idényét tölti Magyarországon a 33 esztendős spanyol kézilabdázó, Jorge Maqueda, aki előbb két évig a Szegedben játszott, és a jelek szerint ugyanannyit fog eltölteni a Veszprémben is, hiszen a bakonyiak pénteken bejelentették, nem hosszabbítják meg vele az évad végén lejáró szerződését. Maqueda a legutóbbi BL-kiírásban négyes döntőig jutó francia Nantes-ban folytatja. A spanyol hozzáállásával és lelkesedésével sosem volt gond, de másképp lehet megítélni a két élgárdánál eltöltött időszakát.
• Negyedik és egyben utolsó idényét tölti Magyarországon a 33 esztendős spanyol kézilabdázó, Jorge Maqueda,
aki előbb két évig a Szegedben játszott, és a jelek szerint ugyanannyit fog eltölteni a Veszprémben is, hiszen a bakonyiak pénteken bejelentették, nem hosszabbítják meg vele az évad végén lejáró szerződését. Maqueda a legutóbbi BL-kiírásban négyes döntőig jutó francia Nantes-ban folytatja. A spanyol hozzáállásával és lelkesedésével sosem volt gond, de másképp lehet megítélni a két élgárdánál eltöltött időszakát.

• Ott voltunk a Nemzeti Lovardában, ahol korábbi és ma is aktív versenyzők, edzők, versenybírók gyűltek össze, hogy kiálljanak az öttusa lovas száma mellett. Felszólalt az ötkarikás bronzérmes Marosi Ádám is, aki határozottan kijelentette, ragaszkodnak a sportág hagyományaihoz. A lovaglás megmentéséért kiáltványt is aláírtak, melyet Thomas Bachnak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének juttatnak el; ebben emlékeztetnek rá, hogy a 110 éves múltra visszatekintő öttusa körül komoly zűrzavar alakult ki. A kiáltvány teljes szövegét elolvashatják lapunkban.

• Tizenkét kilométer és egy világ választja el egymástól Sárospatakot és Sátoraljaújhelyt, a két nagy múltú zempléni várost, amelyeknek hagyományos történelmi, kulturális vetélkedése talán a futballban a legélesebb. Egy kevéssé ismert regionális derbi hőstörténeteinek eredtünk nyomába a november 6-i STC–STKSE (4–1) megyei rangadó és a Hátsó füves-kiállításon szervezett tematikus kerekasztal-beszélgetés alkalmából. Riportunkat a zempléni el clásicóról Képes Sport mellékletünkben olvashatják el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik