Női kézi: a dán Dalmose lesz a Siófok új edzője - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.27. 12:28
null
Christian Dalmose (jobbról a harmadik) hosszú távú szerződést kötött a Siófokkal (Fotó: siofokkc.hu)
A dán Christian Dalmose lesz 2015. július 1-től a Siófok női kézilabdacsapatának vezetőedzője – adta hírül péntek délben a Balaton-parti klub honlapja.

 

 

A klub vezetősége mindenben megegyezett a dán szakemberrel, akivel hosszú távú szerződést írt alá. A Siófok KC büszke arra, hogy egy ilyen szakmai múlttal rendelkező, világhírű edzőt sikerült szerződtetni – olvasható a klub közleményében.

Mint azt korábban megírtuk, Dalmose 2013-tól 2015 februárjáig volt a Viborg vezetőedzője, amellyel a 2013–2014-es szezonban megnyerte a Kupagyőztesek Európa-kupáját, a negyeddöntőben a Ferencvárost búcsúztatva.

A dán élklubtól február végén menesztették (helyi lapértesülések szerint a játékosai lobbizták ki a kirúgását), de az egyes hírek szerint akár nyolcmillió koronás (háromszázmillió forintos) adósságot maga előtt görgető Viborg, amely épphogy bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, továbbra is a csőd szélén tántorog. A korábban az Ikast és az Aalborg női együttesét is irányító Dalmose azóta csapat nélkül volt.

A 46 esztendős szakember a szezon végén távozó Golovin Vlagyimirt váltja a siófoki kispadon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik