Női kézi: Rasmussen és a volt Fradi-átlövő fegyvert ragadott – fotók

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.07.25. 19:48
A korábban a magyar női kézilabda-válogatottat irányító Kim Rasmussen munkába állt új állomáshelyén, a lengyel MKS Lublinnál. Csapatépítő programként lövészeten vett részt az együttes, a fotók alapján a dán szakember és a játékosok is élvezték a felkészülést megszakító eseményt.

„Olyan csapatot szeretnék építeni, amely nagy célokért küzd. Meg akarjuk nyerni a bajnokságot, a kupát, és a nemzetközi porondon is jó eredményt érnénk el. Hiszek benne, hogy bárki számára kemény ellenfél leszünk, erős védelemmel, nem hagyva, hogy a másik könnyű gólokat lőjön nekünk. Azt szeretném elérni, hogy a gyengébb napjainkon is képesek legyünk meccseket nyerni”mondta Rasmussen a sajtó számára tartott nyílt edzésen. A nyelvvel kapcsolatban elárulta, a mindennapok során hol magyarul, hol dánul, hol angolul jutnak eszébe a gondolatok, és emlékszik még lengyel szavakra is a válogatottnál töltött időszakból, de a Lublinnál úgyis az angol lesz a közös nyelv.

A CSM Bucuresti-vel 2016-ban Bajnokok Ligáját nyerő Rasmussen hat új játékost hozott a Lublinhoz: a horvát kapust, Marina Razumot, a brazil balátlövőt, Jaqueline Anastaciót, az NB I-et elhagyó montenegrói jobbátlövőt, Djurdjina Malovicsot és honfitársát, a beálló Andrijana Tatart, valamint az egyaránt lengyel Magda Balsamot és Paulina Wdowiakot.

A csapatkapitány Weronika Gawlik, Marta Gega, Dominika Wieckowska, Joanna Szarawaga, Aleksandra Rosiak, Patrycja Królikowska, Aleksandra Olek és Dagmara Nocun pedig szerződést hosszabbított a lengyel csapattal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik