Női kézi: „Látszik a csapaton, hogy van mit felfrissíteni" – összetartáson a válogatott

Vágólapra másolva!
2020.10.02. 16:18
null
Tomori Zsuzsannáék hosszú idő után készülnek újra együtt (Fotó: mksz.hu)
A magyar női kézilabda-válogatott szeptember 29. és október 3. között összetartásra gyűlt össze Budapesten, hogy márciust követően újra együtt edzhessenek a játékosok. A közös munka tapasztalatairól Danyi Gábor és Elek Gábor szövetségi kapitányok, valamint Kovacsics Anikó csapatkapitány nyilatkozott az MKSZ médiastábjának.

Nagyon örülünk, hogy meg tudjuk tartani az összetartást – kezdte szavait Danyi Gábor. – Látszik a csapaton, hogy van mit felfrissíteni, természetesen érezhető a játékosok teljesítményében visszaesés.”

Danyi felhívta a figyelmet arra is, hogy a klubok helyzete a jelenlegi járványhelyzetben nagyon eltérő, így klubonként változó, hogy a játékosok milyen minőségű edzésmunkát tudnak végezni. A különbségek kiegyenlítésére differenciált terhelést kapnak a kézilabdázók.

Kicsit felforgatott a keretünk – mondta Elek Gábor, utalva arra, hogy többen is vírusfertőzöttség miatt nem tudnak jelen lenni az összetartáson. – Azzal a kerettel dolgozunk, amely éppen rendelkezésünkre áll. Jelenleg nagyon speciális helyzetben vagyunk: egyes klubok sokat tudnak játszani, másoknak egyáltalán nincs alkalmuk erre” .

A válogatott csapatkapitánya, Kovacsics Anikó boldog, hogy újra együtt lehetett a kerettel, még a felforgatott helyzet ellenére is.

Nagyon sajnáljuk, hogy nem lehet itt a teljes csapat, de mindenki, aki itt van, ide való, és alkalmas arra, hogy itt legyen. Reméljük, hogy eljön majd az az idő, amikor mindenki egészségesen készülhet.”

Decemberben Európa-bajnokságon vehetne részt a magyar válogatott. A nemzeti együttes már erre is készül, bár a jelenlegi helyzetben még nem biztos a torna megrendezése.

Nagyon sokat előre tervezni vagy látni nem lehet, induljunk ki abból, hogy lesz decemberben Európa-bajnokság” – foglalta össze Danyi Gábor, milyen hozzáállással készül a társasággal a kontinensviadalra. A szövetségi kapitány hozzátette, a legfontosabb feladat a keret számára nem télen, hanem márciusban jön el, az olimpiai kvalifikációs versenyen. „A végcélunk Tokió” – fogalmazott.

Még én sem tudom – válaszolta Elek Gábor arra a kérdésre, hogyan oldják meg a most hiányzó játékosok visszaépítését. Sokkal több ötlete a helyzet javítására Danyi Gábornak sem volt, de azt kiemelte, az egyesületekkel való együttműködésnek és kommunikációnak nagyon fontos szerepe lesz ebben, emellett annak is, hogy a csapatnak a további, Eb-ig tartó időszakban együtt töltött kevés idejét hasznosan és jól használják fel.

Az Európa-bajnokságot a jelenlegi tervek szerint december 3.–20. között rendezik meg Dániában és Norvégiában.

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT KERETE

KAPUSOK: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szikora Melinda (Siófok KC)

JOBBSZÉLSŐK: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO), Katona Flóra (Motherson-Mosonmagyaróvár), Lukács Viktória (Győri Audi ETO)

JOBBÁTLÖVŐK:
Kiss Nikoletta (Siófok KC), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)

IRÁNYÍTÓK: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lakatos Rita (Váci NKSE)

BEÁLLÓK: Szabó Laura (Váci NKSE), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler), Helembai Fanny (Váci NKSE)

BALÁTLÖVŐK:
Csiszár-Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kácsor Gréta (Váci NKSE), TÓTH Eszter (Motherson-Mosonmagyaróvár), Szőllősi-Zácsik Szandra (MTK Budapest)

BALSZÉLSŐK: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Danyi Gábor, Elek Gábor
SZAKMAI TANÁCSADÓ: GÖRBICZ Anita
KAPUSEDZŐ: BAKOS István
ERŐNLÉTI EDZŐ: HOLANEK Zoltán
MENTÁLTRÉNER: DR. BALOGH László
ORVOS: DR. LOHNER Balázs
FIZIOTERAPEUTA: SZIKRA-MEZEY Csaba
MASSZŐR: SÁNDOR Dániel
TECHNIKAI VEZETŐ: HILL Péter
VIDEÓ: KOVÁCS Márk

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik