Női kézi Eb: Nem tudom, ki jósolhatna most – Lekics

Vágólapra másolva!
2020.10.05. 14:04
null
Andrea Lekics mondta el a véleményét a szerb válogatott összetartásáról (Fotó: AFP)
Annak ellenére, hogy Ljubomir Obradovics, a szerb női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya nemtetszésének adott hangot, végül megtartották a nemzeti csapat összetartását, amelyről Andrea Lekics mondta el a véleményét.

 

Mint ismert, a magyar válogatott az Európa-bajnokság csoportkörében, majd az olimpiai selejtezőtornán is találkozik Szerbiával.

Andrea Lekics elmondta, nagyon sokat jelent neki, hogy újra a nemzeti csapattal készülhet, mivel a Japánban rendezett világbajnokságot – amelyen a szerb válogatott a hatodik helyen zárt – ki kellett hagynia.

„A válogatott nagyon jó volt támadásban a világbajnokságon, így az elsődleges feladat, hogy a visszarendeződésünket és a védekezésünket fejlesszük. A támadójátékunknak olyan szépnek és sokszínűnek kell maradnia, mint a vébén volt” – fogalmazott a balkan-handball.com-nak a 33 éves irányító, aki azt is elárulta, hogy az összetartás alatt a felnőttválogatott a juniorcsapattal játszott egy felkészülési mérkőzést, s véleménye szerint ezek az összecsapások a fiatalok fejlődését is jól szolgálják.

A Győri ETO korábbi kézilabdázóját a decemberi kontinenstornáról is kérdezték. Válaszában kitért a bizonytalansági faktorra, amelyet a klubjánál, a Buducsnoszt Podgoricánál már megtapasztalhatott: a montenegrói együttes keretének nagy része elkapta a koronavírust, ami teljesen megkavarta a csapat felkészülését.

„Nem tudom, ki jósolhatna most. A klubomnál a csapat kilencven százaléka megbetegedett, ötöt sem tudtunk együtt edzeni, és szinte a teljes felkészülési időszakot ki kellett hagynunk. A sorsolással elégedett vagyok: a hollandok a sérült Estavana Polman nélkül jönnek, míg a magyarok az olimpiáért vívott harcban is a legnagyobb ellenfeleink lesznek. Félek a sérülésektől, a legfontosabb, hogy az Európa-bajnokság előtt és alatt egészségesek legyünk.”

Lekics azt is elárulta, hogy az olimpiai kvalifikáció a pályafutása csúcsát jelentené, így mindenképp ott szeretne lenni a 2021-re halasztott tokiói játékokon.

EURÓPA-BAJNOKSÁG (2020. december 3–20.)
A-CSOPORT:
Franciaország, Dánia, Montenegró, Szlovénia
B-CSOPORT: Oroszország, Svédország, Spanyolország, Csehország
C-CSOPORT: Hollandia, MAGYARORSZÁG, Szerbia, Horvátország
D-CSOPORT: Norvégia, Románia, Németország, Lengyelország
A csoportokból az első három helyezett jut tovább a középdöntőbe.

OLIMPIAI SELEJTEZŐCSOPORTOK (2021. március 19–21.)
Győr: Magyarország (rendező), Oroszország, Szerbia, Kína
Llíria: Spanyolország (rendező), Svédország, Argentína, Szenegál
Podgorica: Montenegró (rendező), Norvégia, Románia, Thaiföld
A csoportokból az első két helyezett jut ki a tokiói olimpiára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik