V. Á. 2022.01.26 14:04 Frissítve: 2022.01.26 14:20

Női kézi: az edzői stáb egyik tagja tehetett rejtett kamerákat a Metzingen öltözőjébe

Mint ismert, múlt héten két rejtett kamerát találtak a magyar játékost és szakembereket is foglalkoztató német TuS Metzingen női kézilabdacsapat öltözőjében. A Digi Sport Reggeli Start című műsorában Rott Ferenc, a Bundesliga 3. helyén álló együttes magyar klubmenedzsere elmondta, a rendőrség az edzői stáb egyik tagját gyanúsítja az ügyben.

 

A Metzingen játékosai öt nap szabadságot kaptak a Bietigheim elleni meccs után (Fotó: a TuS Metzingen Facebook-oldala)


A magyar válogatott Albek Annát is soraiban tudó csapatnak Rott Ferenc felesége, Rott Edina (Tóth Edina) az edzője, aki korábban a Pécs, a Vasas és a Spartacus gárdáit erősítette játékosként.

„A rendőrség nagyon gyorsan talált gyanúsítottat, aki sajnos az edzői stáb tagja. Ezek után a játékosok a sokk ellenére vállalták a játékot a Bietigheim ellen, és utána öt nap szabadságot kaptak, hogy mindenki haza tudjon utazni a családjához. Ma találkozik a csapat először, remélem, a történtek ellenére jó állapotban térnek vissza” – mondta el Rott Ferenc.

A klubmenedzser elárulta, korábban is történt hasonló eset a csapatával.

„Szoros kapcsolatban vagyunk a rendőrséggel és az ügyvédünkkel, és egy erre szakosodott német szervezettel, amely lelki segélyszolgálatot nyújt a szexuális áldozatoknak. Ez nem az első eset idén a Bundesligában. Szeptemberben egy bajnoki előtt már kamerákat találtak a tusolóban. Akkor nem voltak videofelvételek, mert még előtte felfedezték. Abban bízunk, hogy ez nem egy szervezet, akik együtt dolgoznak, hanem egyéni eset. A héten tartottunk egy konferenciát a klubokkal és a szövetséggel, és innentől még jobban fogjuk figyelni, hogy kik vannak a csapatok körül, és az öltözőket igyekszünk átvilágítani.”

2022.05.21 23:29:43

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az idén is kalkulálható, ha nem is három, hanem kettő, a végletekig feszült, fordulatos összecsapás, a teljes kézilabdás év méltó lezárása, csúcsra járatása. Általában ez a fő érv mindenféle playoff, ráadás mellett. Az ellenérv pedig úgy szól, hogy mesterségesen gerjesztett izgalom ez, olyan, mintha a maratoni futás mezőnyét 42 kilométerhez érve arra köteleznék, várják be egymást, aztán az utolsó, nem egészen kétszáz méternek veselkedjenek neki egyszerre, hadd szórakozzon a nép.

2022.05.20 18:02:53

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Az FTC 22 góllal nyert a Vác ellen • Kovács Anna és Triscsuk Krisztina is pályafutása utolsó meccsét játszotta.

2022.05.18 22:06:33

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A vezetőség a BL-ben idén nem várta el a négy közé jutást.

2022.05.17 16:36:22

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), VARGA ÁDÁM (percről percre)

A Veszprém ugyan kikapott Dániában, de nem forgott veszélyben a továbbjutása.

2022.05.09 14:50:45

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az Éles Kézisuliból nőtt ki a fiatal magyar játékosokra építő, MK-döntős Fejér-B.Á.L. Veszprém.