Női kézi: a DVSC megcélozza a dobogót, az El-ben is messzire jutna

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.08.19. 22:54
null
A Loki megcélozza a dobogót (Kiss Annamarie/HAON)
Megtartotta hagyományos idény eleji sajtótájékoztatóját a női kézilabda NB I-ben szereplő DVSC együttese. A debreceni klubnál komoly célokat fogalmaztak meg a következő évekre – írja a haon.hu.

Az előző kiírást az 5. helyen zárta a DVSC az NB I-ben, a 2021–2022-es évadban pedig már a dobogóra vágyik. A Győrbe igazoló Jelena Deszpotovics távozása ellenére erősödött a Loki, amely többek között a magyar válogatott átlövőt, Planéta Szimonettát, valamint a világbajnok brazil szélsőt, Mariana Costát is szerződtette a nyáron.

„A cél a rendelkezésre álló és befolyó erőforrások lehető leghatékonyabb felhasználása annak érdekében, hogy a debreceni kézilabda hosszú távon is meghatározó legyen a hazai és a nemzetközi porondon. A költségvetés stabil, cél a dobogó, az Európa-ligában pedig minél tovább jutni” – mondta el Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője a sajtótájékoztatón.

Hasonlóan vélekedett a csapat új vezetőedzője, a Vácról érkező Szilágyi Zoltán.

„Megtisztelő, hogy a Loki-család tagja lehetek. Örülök, hogy komoly célokért küzdhetünk, ezért is jöttem ide, mert látom a lehetőségét, hogy hosszabb távon is a harmadik erővé váljon a Debrecen.”

Az Európa-ligában a DHK Baník Most (cseh)–CS Magura Cisnadie (Nagydisznód, romániai) párharc győztesével találkozik a Loki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik