Férfi kézilabda Eb: „Maradandó élményt szeretnénk nyújtani!”

Vágólapra másolva!
2021.12.27. 10:32
Címkék
Bő két hét múlva kezdődik a férfi kézilabda Európa-bajnokság, a magyar válogatott szeretné felülmúlni eddigi legjobb Eb-szereplését, ami egy hatodik hely volt, még 1998-ból. Budapesten 23 mérkőzést lehet majd élvezni az új kézilabda arénában. (x)
Fotók: EHB 2022
Fotók: EHB 2022
Fotók: EHB 2022
Fotók: EHB 2022
Fotók: EHB 2022

„Ahogyan egyre inkább közeledik az Európa-bajnokság, egyre jobban érezhető az izgatottság is. A 2022-es év egyik legrangosabb sporteseménye lesz ez az Eb, ráadásul egy új aréna bemutatkozása is. Benne van a levegőben, hogy már mindenki nagyon várja a kezdést, én magam is” – mondta az Európa-bajnokság kapcsán Nagy László, a magyar válogatott csapatvezetője, aki három kontinenstornán vett részt játékosként.

„A célegyenesben vagyunk, és nagyon szeretnénk maradandó élményt nyújtani minden magyar szurkolónak, és persze magunknak is. Előttem csapatvezetőként sem lebeg más cél, mint játékosként: minden mérkőzést meg kell nyerni. Eltökélt vagyok, szeretném azt átélni vezetőként, amit játékosként nem sikerült: érmet szerezni egy világversenyen. Ha ezen az Eb-n lenne rá lehetőségünk, álomszerű lenne, de a jövőben is azért fogunk dolgozni, hogy ez előbb-utóbb sikerüljön” – tette hozzá a korábbi 209-szeres magyar válogatott játékos.

A magyar csapat december 16-án kezdte meg a felkészülést, a szakmai stáb annyira elégedett volt az első héten mutatott teljesítménnyel és hozzáállással, hogy már december 21-én este elengedte pihenni a játékosokat, akik 27-én találkoztak ismét egymással.

Gulyás István szövetségi kapitány – aki játékosként ott volt az 1998-as, olaszországi Európa-bajnokságon, ahol 6. helyen zárt a válogatott – az Eb-re olyan keretet nevezett, amelynek tagjai az elmúlt két évben jelentették a magyar válogatott magját.

Két edzőmeccset vív majd a csapat az Európa-bajnokság előtt, január 6-án Fehéroroszország, január 8-án Bahrein lesz az ellenfél.

Az első mérkőzést pedig január 13-án, 20 óra 30-tól Hollandia ellen játssza a csapat, ez lesz a budapesti kézilabda aréna nyitómérkőzése. A csoport, valamint a másik két magyarországi négyes két továbbjutója a budapesti arénában játssza a középdöntő mérkőzéseit, és itt rendezik az 5. helyért vívott találkozót, a két elődöntőt, a bronzmeccset és a január 30-i döntőt is.

A magyar férfi válogatott Eb-kerete:

Kapusok: Borbély Ádám (Fejér-B.Á.L. Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (Eurofarm Peliszter, északmacedón)
Jobbszélsők: Bujdosó Bendegúz (Ferencváros), Rodríguez Alvarez Pedro (Balatonfüredi KSE)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Grundfos Tatabánya), Ilics Zoran (Telekom Veszprém), Máthé Dominik (Elverum Handball, norvég)
Irányítók: Győri Mátyás (Grundfos Tatabánya), Hanusz Egon (TVB Stuttgart, német), Lékai Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: Bánhidi Bence (Pick Szeged), Rosta Miklós (Pick Szeged), Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Topic Petar (Balatonfüredi KSE)
Balátlövők: Bodó Richárd (Pick Szeged), Nagy Bence (Ferencváros), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Wisla Plock, lengyel)
Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Sunajko Stefan (Grundfos Tatabánya)

Szövetségi kapitány: Gulyás István
Edző: Chema Rodriguez
Csapatvezető: Nagy László
Kapusedző: Porobic Haris
Erőnlétiedző: Tord Ellingsen

A magyar válogatott csoportjának mérkőzései:

B-csoport, Budapest, Kézilabda Aréna:

2022. január 13., 20:30: Magyarország–Hollandia
2022. január 14., 20:30: Portugália–Izland

2022. január 16., 18 óra: Portugália–Magyarország
2022. január 16., 20:30: Izland–Hollandia

2022. január 18., 18 óra: Izland–Magyarország
2022. január 18., 20:30: Hollandia–Portugália

A középdöntő játéknapjai: 2022. január 20., 22., 24., 26.

Jegyvásárlási lehetőségek

Az Európa-bajnokság mindhárom magyarországi helyszínén, így a budapesti kézilabda arénában, a Pick Arénában és a Főnix Arénában is négy árkategória közül lehet jegyet és bérletet választani, az arénában való elhelyezkedéshez igazodva.

Külön lehet napijegyet vásárolni a budapesti nyitónapra, a magyar-holland mérkőzést megelőzik majd extra programok is. Bérletet egy-egy csoportkörre, valamint Budapesten a középdöntős szakaszra, a döntő hétvégére, és az összes budapesti mérkőzésre is lehet vásárolni.

További részletek és jegyvásárlási lehetőség a https://www.watchgamesseemore.hu/jegyek/ oldalon.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik