Férfi kézi: válogatott átlövő szerződött Füredre, ketten távoztak

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.01.02. 09:49
null
A fürediek új szerzeménye, Alekszandar Glendza (Fotó: balatonfuredikc.hu)
Alekszandar Glendza személyében montenegrói válogatott átlövőt szerződtetett a Balatonfüredi KSE férfi kézilabdacsapata, míg Horváth László és a fehérorosz Aljakszej Sinkel távozott a klubtól.

 

„A fürediek december kilencedikei dátummal másfél éves szerződést kötöttek a montenegrói válogatott Alekszandar Glendzával” – adta hírül péntek este a balatonfuredikc.hu.

A balátlövő Glendza 1995-ben született Budvában, Crna Gorában. Szülővárosa csapatában kezdett kézilabdázni, majd megfordult Szerbiában, Boszniában, Szlovéniában és Ausztriában. Füredre az osztrák UHK Kremstől igazolt át.

A 196 cm magas, 96 kilós átlövő szerepelt szülőhazája válogatottjában a tavalyi Európa-bajnokságon. A 2021. évet is a válogatottban kezdi – ott lesz a svédek elleni Eb-selejtezőn a montenegrói csapatban.

A Balatonfüredi KSE arról is tájékoztatást adott, hogy Horváth Lászóval és a fehérorosz Aljakszej Sinkellel közös megegyezéssel, december 31. dátummal szerződést bontottak. A füredi nevelésű Horváth Magyarországon, míg Sinkel külföldön folytatja.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik