Férfi kézi: Bánhidi Bence minden góljáért megszenved

Vágólapra másolva!
2021.09.11. 13:52
null
A bajnok szegediek újdonsült csapatkapitánya, Bánhidi Bence nehéz idényre számít (Fotó: Dömötör Csaba)
Támadásban erősödtek, a védelemben vannak kérdőjelek a címvédőnél – a Pick Szeged csapatkapitánya, Bánhidi Bence mégsem izgul – derül ki lapunknak adott interjújából.

 

– Több posztról is kulcsjátékosok távoztak, az öt érkezővel mennyit erősödtek?
– Mindenképpen gyorsabb lett a játékunk, ami részben a fiatalításnak köszönhető, néhány mérkőzésnek azonban még el kell telnie, hogy összeszokottságról beszéljünk – mondta a Pick Szeged 26 esztendős beállója, Bánhidi Bence. – Támadásban erősödtünk, a védekezésünket illetően viszont vannak még kérdőjelek, ennek megoldására Pastor mester több variációt is felvázolt – már csak meg kell találni és begyakorolni a leghatékonyabbat. Az edzőnket ismerve mindig elő tud állni valami újjal.

– A felkészülés során többek között a Bajnokok Ligája-résztvevő norvég Elverummal is megmérkőztek, sőt már túl vannak három bajnokin. Az eddig tapasztaltakból milyen következtetéseket lehet levonni?
– Hasznunkra vált, hogy az Elverummal szoros meccseket játszottunk, az különösen tetszett, amikor vesztes helyzetből felálltunk – ezt jó volt újból megtapasztalni, átélni. Erőnlétileg felkészültünk a Bajnokok Ligájára, a magyar bajnokikon a taktikai elemeket gyakoroltuk és csiszoltuk a támadójátékunkat.

– Sokan a fejükhöz kaptak, amikor aláfordult a bokája az egyik edzőmeccsen.
– Az ellenfél beállója rálépett a lábamra, én pedig hiába próbáltam kiszabadítani, kifordult és elestem. Szerencsére sérülés nélkül megúsztam az esetet, mert „gumiból vannak” a szalagjaim, annyiszor kificamodott már a bokám.

– A svéd Jonas Källmantól megörökölte a csapatkapitányi karszalagot. Több lett a feladata a pályán és az öltözőben?
– Megtisztelő, hogy engem választottak meg csapatkapitánynak, úgy érzem, megértem erre a feladatra. Biztos vagyok benne, hogy lesznek nehéz pillanatok, mert mindig akad egy-két játékos az öltözőben, aki a többiektől eltérően gondolkodik. A hangulatra amúgy nincs panasz, remélhetőleg nem is lesz.

– Bajnoki címvédőként nyugodtabbak?
– Tavaly sem idegeskedtünk, amikor elkezdtük az idényt, ám a koronavírus-járvány mindent megváltoztatott. Nem vagyok izgulós, nem azon jár a fejem, mi lesz az NB I-ben, a Bajnokok Ligájában, inkább a saját csapatommal foglalkozom, hogy nálunk mindenki tegye a dolgát.

– A szokásosnál is élesebbek lesznek a Telekom Veszprém elleni rangadók?
– A derbi mindig derbi, ezen semmi sem változtat, még az sem, hogy legutóbb mi lettünk a bajnokok. Mindig kemény meccseket játszottunk a veszprémiekkel, ezúttal sem lesz másképp.

– Mi kell ahhoz, hogy az álomból valósággá váljon, és a Szeged végre bejusson a négyes döntőbe a BL-ben?
– Nagyon remélem, hogy eljött a mi időnk. Sokan és sokat álmodozunk Kölnről, miközben tudjuk, keményen meg kell érte dolgozni. Nehéz idényünk lesz, elsősorban az újak beépítése miatt, de a végelszámolásnál mi is ott szeretnénk lenni a hazai és a nemzetközi sorozatokban. Jól igazoltunk, nagy a küzdelem a játékpercekért, az érkezőknek már csak bizonyítaniuk kell.

– Még ebben az évben birtokba vehetik az új multifunkcionális sportcsarnokot. Hatással lehet a költözés a csapatra?
– Jó megérzéseim vannak az évaddal kapcsolatban, bár több szempontból más és nehezebb lehet, mint a korábbiak. Egyrészt elhagyjuk az Újszegedi Sportcsarnokot, másrészt januárban Európa-bajnokságot rendezünk a szlovákokkal, ez főleg a magyar válogatott játékosainknak lesz különleges. Új otthont kapunk, attól a pillanattól fogva, hogy birtokba vesszük az arénát, egy másik együttest lát majd a közönség. Persze az lesz az igazi, ha meg is tudjuk tölteni szurkolókkal...

– Nem idegesíti, hogy állandóan megkülönböztetett figyelmet kap a védőktől?
– Eleget készülnek belőlem, ennél nagyobb figyelmet már nem szeretnék, mert így is minden gólomért megszenvedek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik