Valter Attila a Jumbo-Vismához szerződött! Kopasz Bálint kvóták nélkül is sokat vállalt

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2022.08.29. 23:26
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

Az idei világversenyeken még nem osztottak párizsi kvótákat, Kopasz Bálint mégis sokat vállalt, a vb és az Eb után az országos bajnokságon is elindult. Mindezt lapunknak címlapsztori rovatának vendége azzal magyarázta, hogy nem akart kiesni a ritmusból. „Fiatal vagyok még, jól bírom erővel, ráadásul az olimpiai aranyérem pozitív töltetet adott, úgy voltam vele, miért ne tudnék az idén is hasonló formában versenyezni.” A K–1 1000 méteren olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címvédő azt is elárulta, nem szokta kitalálni a taktikát a futam előtt, mert sok múlik azon, hogy milyen a pálya, hogyan alakul a széljárás.
Az idei világversenyeken még nem osztottak párizsi kvótákat, Kopasz Bálint mégis sokat vállalt,
a vb és az Eb után az országos bajnokságon is elindult. Mindezt lapunknak címlapsztori rovatának vendége azzal magyarázta, hogy nem akart kiesni a ritmusból. „Fiatal vagyok még, jól bírom erővel, ráadásul az olimpiai aranyérem pozitív töltetet adott, úgy voltam vele, miért ne tudnék az idén is hasonló formában versenyezni.” A K–1 1000 méteren olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címvédő azt is elárulta, nem szokta kitalálni a taktikát a futam előtt, mert sok múlik azon, hogy milyen a pálya, hogyan alakul a széljárás.

Két vereséggel kezdte a magyar női vízilabda-válogatott a Splitben zajló Európa-bajnokságot. Ezek közül az első bosszantó volt, hiszen a mieink két perccel a vége előtt még két góllal vezettek a görögök ellen, ám 9–8-ra kikaptak. A második pedig egyenesen fájdalmas, hiszen a hollandok 13–4-re ütötték ki a magyar csapatot; ez volt a mieink legnagyobb zakója 1985 óta, amikor ugyancsak a hollandok verték meg a még egyáltalán nem az élmezőnyhöz tartozó válogatottunkat 19–4-re. Máté Zsuzsanna, a magyar válogatott bekkje azt mondta: „Nem gondoltam a görögök elleni meccs után, hogy lehet annál is rosszabbul játszani. Az első mérkőzés után dühös voltam, a második után csalódott.”

A nap szenzációja: a Jumbo-Visma csapata szerződtette Valter Attilát! A sportág berkein belül már hónapok óta rebesgették, hogy a holland csapat érdeklődik a magyar versenyző iránt. Lapunknak Valter azt nyilatkozta, már a CCC-s időkben is volt kommunikáció köztük, de akkor még nem érezte úgy, hogy itt lenne az ideje a váltásnak. A Groupama-FDJ észszerűbb döntésnek tűnt a karrierjében, és az élet ezt igazolta is. A Jumbo a világ legeredményesebb csapata, amit objektív tények alá is támasztanak. A menedzsere, Mattia Galli több kerékpárossal is együtt dolgozik a holland csapat tagjai közül, így az idei Tour de France-győztes Jonas Vingegaard-ral és a három Vuelta-sikert számláló Primoz Rogliccsal is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik