Tour de Hongrie: Megközelíthetetlen sztárcsapatok

Vágólapra másolva!
2021.05.05. 21:53
null
Minden eddiginél erősebb mezőny érkezik
Címkék
Ebben az évben Siófokon lesz a Magyar Kerékpáros Körverseny „Nagy rajtja”, május 11-én az ünnepélyes csapatbemutatót tartják meg a Balaton fővárosában, majd egy nappal később ugyaninnen indul útjára a 42. Tour de Hongrie, amelyre minden eddiginél erősebb mezőny érkezik. Olyan csapatokkal, amelyek a Tour de France, a Giro d'Italia vagy éppen a Vuelta a Espana rendszeres résztvevői. (x)

 

A címvédő Valter Attila és a 2019-es ezüstérmes Dina Márton ezekben a napokban a Giro d'Italián versenyez, de a rajtlistán a mieink közül rajtuk kívül ott van mindenki, aki „számít”. Indul a másik WorldTour-menőnk, a 2017-es Tour de Hongrie második helyezettje, Peák Barnabás, ott lesz a siófoki rajnál mind a három ProTeam-tagunk, a 2016-os magyar bajnok Pelikán János, a kétszeres magyar bajnok Kusztor Péter és az ifjúsági olimpiai hatodik helyezett Fetter Erik. A Giotti Victoria Savini Due is nevezte magyarjait, a bajnoki címvédő Filutás Viktor mellett a 2019-es magyar bajnok Szarka Gergelyt, a magyar válogatott színeiben pedig Karl Ádám, Orosz Gergő, Palumby Zsombor, Szöllősi Ferenc, Rózsa Balázs és Hrenkó Norbert szállhat nyeregbe, vagyis összesen tizenhárom honfitársunk sikeréért szoríthatunk majd!.

A szervezőket ebben az évben is szigorú járványügyi protokoll vetartására kötelezi a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI), külön COVID-koordinátor felügyeli a szabályok betartását és betartatását az ötnapos viadal idején. A csapatokat „buborékban” tartják, a Magyarországra érkezéstől kezdve egészen a hazautazásig. Különleges előírások vonatkoznak az elszállásolásra és a versenyzők ellátására, ami komoly feladatok elé állítja a szervezőket, hiszen a karaván öt nap alatt 792 kilométert tesz meg a Siófok, Kaposvár, Balatonfüred, Nagykanizsa, Veszprém, Tata, Balassagyarmat, Gyöngyös-Kékestető, Budapest útvonalon.

 

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség előírásaihoz igazodva a rajt- és célterületek egy része teljesen el lesz zárva a szurkolók elől (így például a Kékestetőn felállított célba sem tudnak mejd felmenni a nézők), a résztvevő kerékpárosokat nem szabad megközelíteni, a szervezők kérik, hogy minden szurkoló tartsa be és segítsen betartatni ezeket a korlátozásokat.

Ugyanakkor a Tour de Hongrie egy közutakon zajló sportesemény, vagyis az utak mellett bárki megtekintheti, szurkolhat is a versenyzőknek. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy ez esetben is viseljenek maszkot, tartsák meg a bringásoktól és egymástól a biztonságos távolságot, és ami ugyanilyen fontos: mindenki tartsa be az aktuális előírásokat.

A 42. Tour de Hongrie programja
2021. május 12., szerda, 1. szakasz, Siófok–Kaposvár (173 km)
2021. május 13., csütörtök, 2. szakasz, Balatonfüred–Nagykanizsa (183 km)
2021. május 14., péntek, 3. szakasz, Veszprém–Tata (142 km)
2021. május 15., szombat, 4. szakasz, Balassagyarmat–Gyöngyös-Kékestető (202 km)
2021. május 16., vasárnap, 5. szakasz, Budapest–Budapest (92 km)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik