Kökény Roland januárban még a folytatáson gondolkodott

Vágólapra másolva!
2010.05.26. 15:12
null
Kökény Roland éremben reménykedik a szegedi világkupán (fotó: Tumbász Hédi – archív)
Címkék
Kökény Roland remekül teljesített az év első hazai kajak-kenu-viadalán, a szolnoki rangsorolón, pedig a télen még azon gondolkodott, hogy elkezdi-e egyáltalán a felkészülést. A 34 éves versenyző a kajak.hu szakági honlapnak elmondta, szerinte odaérhetnek a dobogóra a szegedi világkupán.
Kökény Roland a szolnoki rangsoroló versenyen K–1 1000 méteren a második, 500 méteren pedig a negyedik helyen végzett, így Storcz Botond szövetségi kapitány döntése értelmében a kétszeres világbajnok kajakos indulhat Szalai Tamással párosban a szegedi világkupán.

„Meglehetősen rövid volt a felkészülés számomra, hiszen csak januárban-februárban döntöttem el, hogy belevágok ismét. Nem vagyok már fiatal, és tudni kell a határokat. Az emberben csak benne van az, ami Kolonics Gyurival történt…” – nyilatkozta az esztergomi színekben induló sportoló a kajak.hu-nak.

Szolnokon egyéniben is jól teljesített Kökény, a világkupán mégis párosban vesz részt. „Indultam már én eleget egyéniben, párosban még látok esélyt a jó szereplésre. Egyesben pedig inkább a fiataloknak kell már dominálniuk.”

Kökény tavaly Eb-ezüstérmesként a negyedik helyen végzett a dartmouthi világbajnokságon Gönczy Gáborral, vele viszont ezúttal nem ülhetett össze…

„Gábor sajnos sérült, lapockasérülése miatt nem tudunk az idén együtt indulni. Tamással a páros még a kipróbálás fázisában jár, mindössze kétszer tréningeztünk közösen, ám nagyon pozitívak a tapasztalatok. Én egyelőre rutinból próbálom megoldani a feladatot, a relatíve kevés edzés miatt lehetne jobb is az erőállapotom, de Tamás nagyon jól húzza a hajót.”

Kérdés, mi sülhet ki ebből, a kajakos mindenesetre bizakodó. „Elsősorban nem eredményben gondolkodunk, de a döntőbe mindenképp szeretnénk bejutni. Ahogy hallottuk, a németek nem az A-csapatukkal jönnek, amiért kár, mert jó lett volna megméretni magunkat. A célunk az, hogy tökéletes pályát fussunk, és ebben az esetben, úgy vélem, simán összejöhet egy dobogó.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik