Osztrák hokiliga: ötből öt – Dornbirnban is nyert a Fehérvár!

K. G.K. G.
Vágólapra másolva!
2021.10.01. 21:52
Címkék
Kiváló középső harmadának köszönhetően fordított és a Dornbirn Bulldogs otthonában is győzni tudott a Hydro Fehérvár AV19, amely így öt fordulót követően is hibátlan és vezeti az osztrák hokiligát.

Még mindig hibátlan a Fehérvár (Fotó: Facebook, Hydro Fehérvár AV19)
Még mindig hibátlan a Fehérvár (Fotó: Facebook, Hydro Fehérvár AV19)

Csak az ismétlés kedvéért, no meg mert olyan jó leírni, s ki tudja, hányszor tehetjük még: a Hydro Fehérvár AV19 százszázalékos teljesítménnyel, listavezetőként utazott Dornbirnba péntek este, három pont tiszta előnnyel a tabella élén – a kérdés tehát az volt, vajon öt fordulót követően is hibátlan marad-e Kevin Constantine álomrajtot vevő együttese.

De a pénteki bajnoki ezen felül is sok érdekességgel szolgált.

A vonalbíró például a nyugalmazott kanadai NHL-zebra, Pierre Racicot volt, aki szakmája egyik legjobbjaként szerény 1830 alapszakaszmeccsen vonalazott a világ legjobb jégkorongbajnokságában, emellett még 254 playoffösszecsapáson, közte tíz Stanley-kupa-döntőben működött közre, mielőtt a nyáron hátrahagyta a legmagasabb szintet.

Az osztrákoknál további ismerős arcokkal találkozhattunk, főképp a védelemben. A kanadai Tyler Cuma például 2008-ban 1/23-as NHL-draftolt bekkígéret volt, ehhez képest később egyetlen NHL-bajnoki jutott neki a Minnesota Wild mezében: 2014-ben költözött át Európába, de a mögöttünk hagyott idényben már egyáltalán nem is jégkorongozott – most a Dornbirnben próbálja visszaépíteni magát, amely már a negyedik osztrák csapata.

Rajta kívül itt játszik éppen Nick Ross és Davis Vandane is, akiket meg Miskolcról ismerhettünk meg közelebből: mindketten lehúztak egy szezont a DVTK legjobban sikerült szlovák Extraliga-idényében, a 2019–2020-asban.

Róluk érdemes tudni, hogy védő létükre világéletükben, így anno Miskolcon is szakmányban szállították a pontokat, hát persze, hogy most, a Fehérvár ellen is ők osztogatták a gólpasszokat. Ross asszisztja után szerezte meg a vezetést a Dornbirn az első szünet előtt alig egy perccel, s a fordulás után hiába vett villámrajtot a Volán Magosi Bálint első támadásból megszerzett egyenlítő találatával, a Buldogok egyből vissza is vették az előnyt Vandane kipattanója után.

Ám innentől beindult a fehérvári henger: a magyar ICEHL-csapat Erdély Csanád, Magosi, Alex Petan sorrendben három perc alatt szerzett három góllal a meccs felére el is döntötte az összecsapást, a záró harmadbeli gólváltástól függetlenül, így tovább tart a parádé!

JÉGKORONG
OSZTRÁK LIGA (ICEHL)
DORNBIRN BULLDOGS
(osztrák)–HYDRO FEHÉRVÁR AV19 36 (1–0, 1–4, 1–2)
Dornbirn, 1078
néző. V: Nikolic, Ruetz, Martin (osztrákok), Racicot (kanadai)
DORNBIRN: Madlener – Suhonen, Gröndahl / Ross (1), Spencer / Cuma, VANDANE (1) / Matzka, Kandemir – Saarinen (1), V. Ruzicka, BECK 1 / Schwinger, Hancock, Padakin (1) / Macierzynski (1), Häussle 1, JEVPALOVS 1 / Antonitsch, Zitz, Pöschmann. Edző: Kai Sukkanen
FEHÉRVÁR:
Tirronen – Atkinson, Nilsson / Horváth M., T. Campbell / Fournier, Szabó D. / Szabó B. (1) – MAGOSI B. 2 (1), HÁRI J. (3), KURALT 1 (2) / Erdély Cs. 1 (1), Bartalis I. (1), PETAN 1 (1) / Shaw (1), Jacobs (1), TERBÓCS 1 / Rétfalvi, Sarauer, Mihály Ákos. Edző: Kevin Constantine
Kapura lövések:
26–27.
Gól – emberelőnyből: 3/0, ill. 1/0
Kai Sukkanen:– Tudjuk, hogy a hoki hatvan percig tart: hiába sikerült jól az első harmadunk, a második nagyon rossz volt, azt négy egyre elvesztettük, így bár a harmadikban megint jól játszottunk – a Fehérvár ott egy szerencsés gólt szerzett –, negyvenpercnyi jó teljesítmény ezen a szinten nem elég.
Kevin Constantine: – Az elején látszott, hogy a roppant hosszú buszút benne volt a lábakban, az első játékrészben hátrányba is kerültünk, így nagyon nagy szükségünk volt a jó második harmadunkra, hogy visszajöjjünk a meccsbe és nyerni tudjunk. Még mindig tanulom a liga csapatait, de azt tudom, hogy szombati ellenfelünk, a Salzburg egy nagyon profi szervezet, sok korábbi játékosom és segítőm dolgozik ott, erős csapat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik