NHL: brutálisan letarolták Crosbyt, majd nyertek – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.02. 07:49
null
Sidney Crosby kapcsolatot keres a külvilággal (Fotó: Twitter)
A Washington Capitals hosszabbítást követően 3–2-re győzött a Pittsburgh Penguins vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) keleti főcsoport-elődöntőjében hétfő este, ezzel szépített a párharcban.

 

Nicklas Bäckström és Jevgenyij Kuznyecov révén a fővárosiak két góllal vezettek a harmadik harmad vége előtt két perccel, csakhogy a maradék kevéske játékidő elegendő volt Jevgenyij Malkinnak és Justin Schultznak az egyenlítésre.

A hazaiak azonban nem tudták győzelemre váltani a hirtelen támadt lélektani előnyt, Kevin Shattenkirk a hosszabbítás negyedik percében, emberelőnyből beütötte a vendégek sikerét jelentő gólt.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a hazaiak vezére, Sidney Crosby már a hatodik percben kiszállni kényszerült: Alekszandr Ovecskin egy hatalmas botütéssel kibillentette egyensúlyából a helyzetbe kerülő „Főpingvint”, majd a félig takarásból érkező Matt Niskanen csúnyán leütközte. Az ellenfele fejét sem kímélő Niskanen ötperces kiállítást kapott.

 

Egyelőre nem tudni, hogy Crosby, illetve a szintén megsérülő Conor Sheary visszatérhet-e a pittsburghiek soraiba a következő meccsre – ami Crosbyt illeti, reménykedésre ad okot, hogy képes volt saját lábán elhagyni a jeget, igaz, kísérettel.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT, 3. MÉRKŐZÉS

Pittsburgh Penguins–Washington Capitals 2–3 (0–1, 0–0, 2–1, 0–1) – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Pittsburgh javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik