PUSZTAI VIOLA
2022.09.19 08:20 Frissítve: 2022.09.19 08:43

Jégkorong: Mit mondott Fodor Szabolcs 0–2 után? Nagy Gergő elárulta!

Hiába vezetett a 3. percben már 2–0-ra az UTE az FTC elleni hokiderbin, a hazai jégen játszó zöld-fehérek az időkérést követően még az első harmadban megfordították a meccset. Mit mondott Fodor Szabolcs vezetőedző a játékosoknak? Nagy Gergő elárulta az NSO Tv-nek, míg Kiss Patrik arról beszélt, mit kell tenniük a liláknak a vezetés birtokában, ha azt a mérkőzés végéig meg akarják tartani. 

 

„Ilyenkor fent van az adrenalin, nagy hangzavar is van, nem olyan egyszerű odafigyelni, hogy mit mond az edző az időkéréskor. Főleg, hogy lelkileg is megviseli az embert, ha gyorsan kap két gólt. De ha jól emlékszem, azt mondta, nyugodjunk meg és kezdjük azt játszani, amit megbeszéltünk” – idézte fel az 5–3-as győzelemből a részét egy góllal  és három gólpasszal kivevő Nagy Gergő Fodor Szabolcs vezetőedző szavait az időkérés során, amelyre az UTE gyors, kétgólos vezetése után került sor a meccs első perceiben. Ezt követően a Fradi valóban magára talált, s már az első harmadban megfordította az UTE elleni derbit. 

Tele lett volna-e a Tüskecsarnok, ha a Ferencváros labdarúgócsapata nem játszik kupameccset a Bicske ellen? Videónkban erre is válaszolt a zöld-fehérek csatára. Kiss Patrikkal, a lilák játékosával pedig a vereség okait boncolgattuk, illetve kitért arra is, hogy a pénteki, DVTK Jegesmedvék elleni mérkőzéshez hasonlóan miért nem tudták megtartani a többgólos vezetést.

FTC-Telekom–UTE 5–3 (3–2, 1–1, 1–0)
Budapest, Tüskecsarnok, 1485 néző. V: Nagy Attila, Babic, Muzsik, Váczi.
FTC-Telekom: Arany – Nilsson, Marva (1) / Boros, Szorokin (1) / Seregély Máté, Kärmeniemi (1) / Komáromy, Kucsma – Kaijser, Low 1, Betteridge (1) / Kulmala 2 (1), Nagy Gergő 1 (3), Kestilä 1 (1) / Kozma, Kreisz, Tóth Adrián / Galántai, Farkas, Bán. Edző: Fodor Szabolcs
UTE: Rajna – Ville, Kiss Dániel / Kmec, Tornyai / Kiss P. J., Pokornyi / Balogh B. – Benk 1, Just, Pereszunko 1 (1) / Henttonen 1, Kiss Patrik (1), Shirley (1) / Kovács Alex, Nemes, Németh Attila / Kovács Sebestyén, Madácsi, Orbán. Edző: Virág Csaba

Kapura lövések: 35–33. Gól – emberelőnyből: 3/0, ill. 5/0. 

2022.09.13 12:41:52

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.

2022.09.20 10:38:03

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar női jégkorong-válogatott alapembere szorult helyzetekben lép elő vezéregyéniséggé.

2022.09.16 23:09:07

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Pat Cortina nem merev ember, játékosai számára egyáltalán nem megközelíthetetlen, alázatos, de egészen biztos, hogy tiszteletet parancsol. Ocskay Gábor hangoztatta mindig: szerinte a magyar sportolónak korbácsos edző kell, mert aki puha és bratyizik, azt egy idő után elfogyasztják reggelire az aktuális sztárok.

2022.09.07 23:36:15

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Csíkkarcfalván működő Székelyföldi Jégkorong Akadémia igazgatója, Nagy Attila állt a rendszerváltó csapat élére. Szerdai Facebook-bejegyzésében többek között így írt az RJSZ-ben kialakult helyzetről: „Mostantól tehát azon leszünk, hogy jogi úton szerezzünk érvényt az igazunknak és a sportág érdekének. Nyilvánvalóan figyelünk arra, hogy a szövetségnek valamilyen módon kiszolgáltatott kluboknak, Erste Ligá-s csapatoknak ne ártsunk az eljárás során.”

2022.09.05 23:35:23

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Akik viszont folytatják, azokra legalább egy meghódítandó csúcs még mindenképpen vár: a magyar női jégkorong-válogatott sohasem szerepelt olimpián.