H. Á. 2021.04.19 18:55

Jégkorong: kanadai szakember lesz a szövetség fejlesztési igazgatója

Július 1-jétől Don MacAdam lesz a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) fejlesztési igazgatója – jelentette az MTI.


 

A posztot 2018 májusa óta a svéd Jim Brithén töltötte be, a szerződése lejártával veszi át helyét a kanadai szakember, aki - amint az MJSZ honlapjának hétfői beszámolója ismertette - a legmagasabb szinten szerzett tapasztalatokat pályafutása során.

Különböző beosztásokban dolgozott az NHL-ben, az AHL-ben és a QMJHL-ben, míg Európában volt az EBEL-es Bolzano és az Erste Ligában is érdekelt Sport Club Csíkszereda vezetőedzője. 2019 óta a Ferencváros utánpótlásában dolgozott szakmai igazgatóként, innen igazol át az MJSZ-hez, ahol Sipos Levente főtitkár szerint a Brithén által megkezdett munkát fogja folytatni.

„Számos vezetési kérdésben és a fő fejlesztési irányokban egyetértünk, emellett energikussága, pozitív szemlélete miatt a vele dolgozó kollégák is kedvelik, illetve sokat tanulnak tőle. Ebben lépünk szintet júliustól” – szögezte le a főtitkár.

Don MacAdam bevallása szerint rengeteg potenciált lát a magyar jégkorongban, nagyon sok pozitív dolgot tapasztalt az elmúlt két év során.

„Az edzők és a játékosok fejlesztése a legfontosabb feladat, ezáltal lehet előrébb lépni. Sok előremutató fejleményt láthattunk az elmúlt időszakban ezen a vonalon a magyar hokiban. A munka innentől alapvetően a korosztályos válogatottak, az U20-as, az U18-as és az U16-os csapatok vezetőedzőivel, másodedzőivel, erőnléti edzőivel kezdődik meg, kialakítjuk a keretrendszert, majd hozzálátunk a konkrét feladatok elvégzéséhez” – vázolta elképzeléseit az új fejlesztési igazgató.

(MTI)

2021.05.10 22:38:48

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Ezért is kellene megbecsülni például egy MK-hétvégét.

2021.05.02 23:46:41

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A Visegrádi négyek kooperációjában is egyre erősödik a Kassa–Miskolc hokitengely jelentősége.

2021.04.25 11:26:22

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Gordie Howe 41 éves rekordját megdöntve lett a liga legtöbb alapszakaszmeccsét játszó hokisa.

2021.03.30 23:50:04

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Nyílt titok, a sportágon belül a többség nem tippelt nagy jövőt a kísérletnek, jó előre a pofozógép szerepét vészjósolták a Vasas jégkorongcsapatának.

2021.03.07 22:24:21

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Pásztor Györgyöt bátran nevezhetném Mr. Jégkorongnak is, mert ő az az ember, akit – s nincs ebben barokkos túlzás – az egész világon imádott sportágával azonosítanak.