Jégkorong BL: Hárit meglepte, milyen hangulat volt egy tét nélküli meccsen

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.10.13. 06:53
Győzelemmel zárta szereplését a jégkorong Bajnokok Ligájában a Hydro Fehérvár AV19. A Katowice elleni 1–0-s siker után győztes gólt szerző Alex Petan arról beszélt az NSO Tv-nek, hogy büszkék lehetnek arra, amit újoncként elértek a sorozatban. Hári Jánost meglepte, milyen volt a hangulat egy már tét nélküli mérkőzésen. 

„Hazudnék, ha azt mondanám, jólesett ez a meccs, a győzelem viszont nagyon is. Vannak olyan meccsek, amikor egyik oldalon sem mennek be a helyzetek, olyan nagyok nem is voltak. Ilyenkor ki kell kaparni a gesztenyét, apróságokból kell felépíteni a játékot, mint ütközés, blokk, ezek ma nagyon kellettek. Alex Petan pedig megugrott, s élt a lehetőséggel, azzal az egy góllal sikerült nyernünk. Most kicsit örülünk neki, aztán holnap reggel hétkor buszra ülünk, és megyünk egy ICEHL-es túrára” – értékelt a mérkőzés után Vértes Nátán, aki videónkban arról is beszél, milyen sokat jelent neki, hogy annak a csapatnak a mezét viselheti, amelynél felnőtt.

Videónkban Vértes mellett megszólal a győztes gólt szerző Alex Petan és Hári János is. Mindannyian kitértnek arra a hangulatra, amelyet a fehérvári tábor és a mintegy 250 lengyel szurkoló varázsolt az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba.

JÉGKORONG
BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT
6. FORDULÓ

HYDRO FEHÉRVÁR AV19–GKS KATOWICE (lengyel) 1–0(0–0, 1–0, 0–0)
Székesfehérvár, 2894néző. V.: Jobbágy, Hronsky (szlovákok), Zgonc, Hribar (szlovének).
FEHÉRVÁR:O. ROY – T. CAMPBELL, O’Brien / STIPSITZ, Horváth M. / BETKER, Szabó D. / Reiter A. – Newell, Hári J., Kuralt / Erdély Cs., Findlay, PETAN 1 / Vértes, Bartalis I., Terbócs / Németh K., Sarauer, Ambrus G. / Mihály Ákos.
Edző:Kevin Constantine
KATOWICE:MIARKA – Rompkowski, Kolusz / MIKKOLA, Wanacki / Kruczek, WAJDA / Musiol, Macias – Fraszko, Pasiut, Magee / Hitoszato, Monto, Krezolek / H. Olsson, Pulkkinen, Ch. Blomqvist / Bepierszcz, Smal, Prokurat.
Edző:Jacek Plachta
Kapura lövések: 27–29.
Gól – emberelőnyből:4/0, ill. 1/0
MESTERMÉRLEG

Kevin Constantine: –Teljesen lekötötte a figyelmemet a közönség, főleg a lengyel szurkolók, lenyűgözőek voltak. Ugyanakkor a játékosaink ettől kicsit feszültek lettek, az első öt percben nem hokiztak jól, utána viszont nagyon belelendültek. Nem változtattunk a tervünkön, véghezvittük, a harmadik játékrészben pedig okosan védtük meg az előnyünket. Nem adtunk sok lehetőséget a Katowicének, hogy egyenlítsen. Örülök, hogy hazai pályán is győztünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik