Jégkorong: az U20-as szakvezető öt játékossal szűkítette a keretét

Vágólapra másolva!
2012.12.05. 15:56
Tim Kehler, az U20-as magyar jégkorong-válogatott szövetségi edzője eredetileg kedden este hirdette volna ki a végleges keretet, ám végül csak öt fővel szűkült a névsor. A kimaradó játékosokkal kapcsolatos döntés a HKM Zvolen 3–2-es legyőzése után született meg.

Az edzői stáb a hétfői egymás elleni meccs, a kedd reggeli edzés, és a Zvolennel játszott meccs alapján szűkítette öt játékossal a keretet. Az utazó 22 fő végleges névsorát a hét hátralevő részében jelölik ki az edzők, még egy játékostól kell búcsút vennie a csapatnak. A válogatott pénteken utazik Brassóba, a világbajnokság pedig vasárnap kezdődik.

Az U20-as válogatott mérkőzése előtt Tokaji Viktor, a felnőtt válogatott kiválósága mintegy másfél millió forintról szóló csekkett nyújtott át Gágyor Péternek. A MOL ugyanis minden egyes, az olimpiai előselejtezőn született gólért cserébe 100.000 forintot ajánlott fel a honi utánpótlásnak – a felnőttek pedig 24-szer köszöntek be aktuális ellenfelüknek.

JÉGKORONG, U20-AS DIVÍZIÓ 2-ES VB, A-CSOPORT
A keret
kapusok: Pleszkán József (UTE), Ágoston Olivér (Espoo Blues)
hátvédek: Árkovics Bálint (AV19), Vojtkó Mátyás (HC Nové Zámky), Arany Máté (AV19), Léránt René (FTC), Reiter Attila (AV19), Dömötör Róbert (UTE), Szaller Márk (AV19), Bojkó Bálint (MAC Budapest)
csatárok: Miskolczi Márk (Miskolci Jegesmedvék), Tóth Gergő (AV19), Gágyor Péter (Vasas), Fliszár Zalán (Vasas), Könczei Áron (Debrecen), Nagy Krisztián (Miskolci Jegesmedvék), Sárpátki Tamás-Róbert (AV19), Ritó László (Miskolci Jegesmedvék), Hamvai Szilárd (AV19), Kocsis Ferenc (AV19), Szabó Dániel (AV19), Vincze Péter (AV19), Erdély Csanád (AV19)
A program
december 9.: Magyarország–Japán
december 10.: Litvánia–Magyarország
december 12.: Magyarország–Spanyolország
december 13.: Hollandia–Magyarország
december 15.: Magyarország–Románia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik