Jégkorong: a liga legjobb védője is távozik az FTC-től

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.26. 11:26
null
Juhani Tamminen (zöldben) három társával együtt egy év után távozik az FTC-Telekomtól (Fotó: Dömötör Csaba)
Négy légiósával sem hosszabbít szerződést az előző idényben magyar bajnokságot és Szuperkupát nyerő FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata – olvasható a klub honlapján.

A 35 éves szlovák Lukas Bohunicky tavaly nyáron az osztrák bázisú ICEHL-ben szereplő Bratislava Capitalstől érkezett a zöld-fehérekhez, s a mögöttünk hagyott idényben 42 mérkőzésen 9 ponttal segítette a csapatot.

Hozzá hasonlóan egy év után távozik a bajnoki rivális Brassótól megszerzett 31 éves kanadai, Josh McFadden, aki pedig hátvéd létére 38 alapszakasz-mérkőzésen 35 pontig jutott, melyhez a rájátszásban további nyolcat tett hozzá, s az évad végén a liga legjobb hátvédjének választották.

McFaddenhez hasonlóan honfitársával, a 30 éves Cody Fowlie-val sem hosszabbít szerződést az FTC-Telekom, ő 52 mérkőzésen elért 48 pontja után int búcsút a fővárosi zöld-fehéreknek.

Szintén nem marad Fodor Szabolcs együttesében a 33 éves finn támadó, Juhani Tamminen, aki társaihoz hasonlóan tavaly nyáron igazolt a Népligetbe és 45 meccsen 41 ponttal vette ki a részét az FTC magyar bajnoki címéből és Szuperkupa-győzelméből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik