Jégkorong: Szuperék nem tudtak visszavágni Ladányiéknak

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.03.04. 20:31
A húsz évvel ezelőtti Dunaferr-Ferencváros jégkorong bajnoki döntőre emlékeztek pénteken Dunaújvárosban. Az öregfiúk-meccset 2–1-re a hazaiak nyerték.

Szinte telt ház, 2500 szurkoló várta az egykori csata főszereplőit, akik ezúttal inkább a látványra és a jókedvre törekedtek, így szóba sem került az a néhány, emlékezetes sportszerűtlen jelenet, amely a Budapest Sportcsarnokbeli ütközetet jellemezte.

Az 1996-os finálét 2–0-s összesítéssel nyerte a Dunaferr SE hokicsapata március 5-én. Ez volt a város első, csapatsportágakban elért bajnoki címe.

Az évforduló alkalmából újra pályára lépett a két együttes, illetve legendás játékvezetőket - köztük a Hírességek Csarnokába beválasztott Schell Lászlót – is köszöntöttek.

A hazaiak edzője Kercsó Árpád, segítője Ancsin János és a súlyos balesete után felépült Vargyas László volt. Pályára lépett – többek között – a még mindig aktív Peterdi Imre, Tokaji Viktor, valamint Ladányi Balázs és az azóta bírónak állt, a májusi A-csoportos vb-re készülő, ezúttal hátvédposzton szereplő Gebei Péter is.

Az FTC-nél Szuper Levente védett, ő nem volt tagja az 1996-os ezüstérmes csapatnak, amelyben most együtt játszott például Kangyal Balázzsal, Ancsin Lászlóval, Dobos Tamással, Pindák Lászlóval, Szajlai Lászlóval, Hudák Gáborral, Kiss Tiborral vagy Orbán Györggyel.

A futó órával megrendezett, remek hangulatú találkozót 2–1-re (2–1, 0–0, 0–0) a Dunaferr nyerte.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik