PSG: mélyül a válság Párizsban – Neymar ittasan jár edzésre?

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2022.03.24. 13:26
null
Már abban sem lehetünk biztosak, hogy Neymar csak egy-egy szereléstől esik el a Paris Saint-Germain edzésén – a brazil világsztár állítólag a távozását tervezi (Fotó: AFP)
Nem elég, hogy az elmúlt időszakban az egyik pofont kapja a másik után a PSG, az öltözőben is gondok vannak, a hírek szerint Neymar edzésmunkája kritikán aluli, ráadásul ittasan érkezik a tréningekre.
VÉLEMÉNY
„Hazugság, amit Neymarról mondanak. Igazi profi, a világ egyik legjobbja, az emberek nem tisztelik eléggé. Ő nyilván nem kommentálja nyilvánosan a megjelent híreket, amelyek nem igazak. Mi, játékosok is hallunk ezt-azt, nehéz úgy tenni, mintha nem történne semmi.”

Lucas PAQUETÁ, a Lyon játékosa, Neymar csapattársa a brazil válogatottban
Forrás:  goal.com


Egyre nagyobb a baj Párizsban. Nem elég, hogy a csapat botladozik, az öltözőben is sokasodnak a gondok. A PSG az utóbbi hat tétmérkőzéséből négyet elveszített, s mindeközben 2–0-s előnyről esett ki a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Real Madrid ellen. A bajnokságban az elmúlt időszakban legyőzte a Nantes (1–3), a Nice (0–1), a hétvégén pedig a Monaco (0–3), igaz, a bajnoki címe nem forog veszélyben, kilenc fordulóval a vége előtt 12 pont az előnye a második helyezett Marseille előtt. Kylian Mbappé jövője továbbra sem dőlt el, noha a klub bízik benne, hogy meghosszabbítja nyáron lejáró szerződését, valószínűleg a Real Madridban folytatja pályafutását. Az utóbbi időszakot a francia világbajnok csatár is nehezen éli meg, a válogatott edzőtáborában Paul Pogba megkérdezte, mégis mi történik Párizsban, amire azt felelte: „Kicsit elegem van ebből.”

A nem mindig profi hozzáállásáról híres Neymar körül valósággal forr a levegő, Daniel Riolo francia újságíró keményen ostorozta.

„Szánalmas állapotban van – idézte a Marca a publicistát. –   Az edzésmunkája kritikán aluli, sokszor erősen ittasan érkezik a tréningekre. Ráadásul a közeli barátain kívül senkivel sem kommunikál, a többi játékossal, az edzői stábbal és a vezérkarral sem. Rengeteg kárt okoz a klubnak. A Paris Saint-Germain szurkolóit nem érdekli a bohóckodása vagy a Netflix dokumentumfilmje, sokat árt a csapatnak, minél előbb el kell engedni, mert még jobban tönkreteszi az együttest.”

Neymarnak sem lenne ellenére a távozás, sokak szerint nem véletlenül viselkedik botrányosan: az a célja, hogy minél előbb elengedje a klub. Kétezertizenhét nyarán 222 millió euróért érkezett a Barcelonától, szerződése 2025 júniusáig érvényes, így a párizsiak aligha engednék el aprópénzért. Legnagyobb vágya állítólag, hogy Lionel Messivel együtt visszatérjen a Barcához, a háttérben mindkét futballista képviselői ezen dolgoznak.

KLIKKESEDNEK A JÁTÉKOSOK AZ ÖLTÖZŐBEN
Az utóbbi hetek rossz eredményei miatt egyre feszültebb a hangulat a Paris Saint-Germain öltözőjében. Az RMC Sport szerint kettészakadt a társaság – a dél-amerikaiak és a francia anyanyelvűek klikkesedéséről lehet olvasni a külföldi médiában. Legnagyobb bajként kiemelik, hogy bár nagy sztárok vannak a PSG-ben, nincs olyan, aki a csapat élére állna, és vezérként irányt mutatna a többieknek. Franciaországi hírek szerint az elmúlt időszak súlyos vereségei után a futballisták közül senki sem szólalt fel az öltözőben, ez sokat elárul a játékosok hozzáállásáról.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik