MTI 2014.07.18 10:28 Frissítve: 2014.08.20 02:05

Vb 2014: Még nem kerültek a helyükre a dolgok - Löw

Saját bevallása szerint még mindig a siker feldolgozásának szakaszában jár Joachim Löw, a vasárnap óta világbajnok német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

 

„Még időre van szükségem ahhoz, hogy a helyükre kerüljenek a dolgok. Hogy mit is jelent ez a diadal a jövőre nézve? Mit jelent a német futballnak? És mit jelent nekem?” – fogalmazott a Bildnek adott nyilatkozatában a szakember.

Hozzátette, jelenleg még „túlpörgött” állapotban van, tele érzelmekkel és adrenalinnal.

„Egyvalami azonban biztos: világbajnoknak lenni jó érzés” – hangsúlyozta.

A Löw vezette nationalelf hosszabbításban nyert 1–0-ra Argentína ellen a brazíliai vb vasárnapi, Rio de Janeiró-i döntőjében. A győztes gólt Mario Götze szerezte, s Löw elárulta, hogy a találatot még egyetlenegyszer sem tudta visszanézni a televízióban.

„Ezt a 113. percet újra meg kell néznem – és egyszerűen kiélvezni” – mondta a német kapitány.

A vb legszebb élménye Löw számára az volt, amikor az elődöntőben 7–1-re megverték a házigazdákat, s utána mentek a repülőtérre, majd onnan a hotelbe.

„A brazilok kint álltak az utcákon, s megtapsoltak bennünket annak ellenére, hogy a csapatuk történelmi vereséget szenvedett. Ezrek ünnepeltek minket, számomra ez volt a legcsodálatosabb érzés a tornán. Ezt soha nem fogom elfelejteni” – mondta Joachim Löw.