Vb 2014: Cabaye figyelmeztet, az önteltség visszaüthet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.29. 14:05
null
Mathieu Valbuena (balra) büszke franciaként közlekedik manapság Brazíliában (Fotó: Reuters)
Yohan Cabaye szerint a francia válogatott tagjai jobban teszik, ha megfelelő szerénységgel készülnek a Nigéria elleni mérkőzésükre.

 

A francia válogatott különösebb nehézségek nélkül, kifejezetten jó játékkal jutott nyolcaddöntőbe a brazíliai futball-vb-n. Sokan nem is annyira titkos esélyesként beszélnek Didier Deschamps csapatáról, amelynek tagjai is egyre jobban kezdik ezt elhinni. Ami nem feltétlenül jó Yohan Cabaye szerint.

„A nagyra töréssel nincs semmi gond, ám azt kijelenteni, hogy megnyerjük a világbajnokságot, túlzás – figyelmeztette társait Cabaye. – A magabiztosság nem csaphat át önteltségbe, mert az problémákat szülhet.”

A PSG középpályása talán Bacary Sagna szavaira reagált, a Manchester Citybe igazolt védő ugyanis már arról beszélt, hogy kudarc lenne, ha nem aranyéremmel távoznának Brazíliából.

A franciákra Nigéria vár a legjobb 16 között, és Cabaye szerint az Afrika-bajnokkal is óvatosnak kell lenniük.

„Elég egy rossz lépés, és már otthon vagy, szóval már most nagy rajtunk a nyomás – folytatta a a francia játékos. – Ha a túlzott lelkesedés miatt már arról beszélünk, hogy meg kell nyernünk a vébét, csak még nagyobb terhet pakolunk magunkra.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik