A FIFA napirendre tűzi a videobíró bevezetésének lehetőségét

Vágólapra másolva!
2010.06.29. 11:08
null
Blatter elismerte: muszáj elgondolkodniuk a videobíró bevezetésén (Fotó: Action Images)
Címkék
Úgy tűnik, mégsem marad következmények nélkül a FIFA-nál a dél-afrikai világbajnokság nyolcaddöntőjében elkövetett két óriási játékvezetői hiba. Sepp Blatter elmondása szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség újra megvizsgálja a technikai újítások bevezetésének lehetőségét.

Mint ismert, az angolok egy meg nem adott gól, míg a mexikóiak egy megadott lesgól miatt kerültek hátrányos helyzetbe Németország, illetve Argentína ellen, majd ki is estek. Eddig a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség nem igazán vett tudomást a bírói bakikról, most azonban Sepp Blatter elnézést kért Angliától és Mexikótól.

„Szörnyen érzem magam, amikor a játékvezetők ilyen nyilvánvaló hibákat követnek el, de ezek még nem jelentik a torna vagy a futball végét, ilyen előfordul – mondta a FIFA elnöke. – Ezek után mindössze annyit tudtam tenni, hogy felhívtam az angol és a mexikói szövetséget, és elnézést kértem tőlük a bírói tévedésekért."

Blatter ígérete szerint a FIFA már a júliusi, Walesben rendezendő kongresszusán újra napirendre tűzi a videobíró bevezetésének lehetőségét.

„Lehetetlenség nem elgondolkodni a változásokról" – mondta kedden Blatter.

LAMPARD GÓLVONALON TÚLJUTÓ LÖVÉSE
 

 

TÉVEZ LESRŐL FEJELT GÓLJA
 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik