Nemzetisport.hu 2012.06.30 10:55 Frissítve: 2015.02.26 01:11

Euro 2012: Pagliuca szerint Buffon beéri Casillast

Gianluca Pagliuca szerint Spanyolország és Olaszország csatája az Európa-bajnokság fináléjában nemcsak egy nagy döntőt, de az elmúlt évtized két legjobb kapusának összecsapását is hozza.


„Nemzetközi porondon évek óta ők azok a kapusok, akik dominálnak. Ha Olaszország nyer, Gigi beéri a nagy címek számában Casillast, azaz neki is lesz egy vb- és egy Eb-címe – mondta a kilencvenes évek olasz válogatottjának kapuvédője. – Ugyan eltérő stílusjegyeket képviselnek, esetükben kétségtelenül az elmúlt tíz év legjobb kapusairól van szó.”

„Buffon magasabb és nagyszerű érzéke van a helyezkedéshez, Casillas rendkívül felkészült, de joggal tartják majd számon mindkettejüket a futballtörténelem legjobb kapusai között” – mondta Pagliuca, akit megkértek a finálé végeredményének megtippelésére is.

„Bár papíron Spanyolország a favorit, nem kell félnünk. Szerintem a spanyolok is jobban szerettek volna a németekkel játszani a döntőben. Számukra ők könnyebb ellenfél lehettek volna. Véleményem szerint jó esélyünk van a győzelemre, a spanyol erős csapat, de a lelkesedés ezúttal Olaszország javára dönthet, így kettő egyes olasz győzelmet várok” – nyilatkozta a napjainkban szakkommentátorként dolgozó korábbi kapuvédő.