S. T. J.
2022.12.03 23:29 Frissítve: 2022.12.04 08:24

Összeállítottuk a vb-csoportkör válogatottját; A közel-keleti „Hátsó füves” ötletgazdáját faggattuk

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk:

 

• A katari hátország ismeretlen arcaiként kötődnek a labdarúgáshoz, és merítenek belőle ösztönzést, bátorítást mindennapi gondjaik leküzdéséhez. Róluk szól a monumentális világbajnoki stadionok árnyékában, az Education City egyik egyetemi épületében bemutatott Goals kiállítás, amely fényképek, videók és személyes történetek segítségével viszi közelebb a látogatót a régió futballvilágának rejtett rétegeihez. Címlapsztorinkban ez alkalommal a közel-keleti „Hátsó füves” szervezője és ötletgazdája, Matthew Barrett, a 36 éves kelet-londoni amatőr futballista – aki Leyton Orient-drukker édesapja példájával szakítva a Tottenhamért szorít – mesél a tárlatról és annak megszületéséről.

A csoportkör befejezését követően elkészítettük a katari labdarúgó-világbajnokság eddigi rövid mérlegét, és a lapunk által adott osztályzatok alapján összeállítottuk a vb első szakaszának válogatottját. A torna 64 mérkőzéséből 48-at játszottak a csoportkörben, amelyben több meglepetés született. Az például 1994 óta először fordult elő, hogy nincs százszázalékos csapat a továbbjutók között, persze volt, amelyik gárda az utolsó csoportmérkőzésen már tartalékolt. Az is tény, hogy még sosem volt ennyi ázsiai együttes (3) a tizenhat között, illetve a két afrikai nyolcaddöntős is rekord(beállítás)nak számít.

A pénteki felkészülési mérkőzésen gólt szerzett Bobál Gergely. A Mezőkövesd Zsóry csatára a szlovák második ligás Komárno ellen (5–3) volt eredményes. A 27 esztendős támadónak az őszi idény eleje nem úgy sikerült, ahogyan tervezte: csak az első fordulóban, július 30-án a Kecskemét ellen (0–0) játszott a Vasas színeiben, utána azonnal kegyvesztetté vált, és augusztus végén Mezőkövesdre került kölcsönbe. Az Angyalföldön őt mellőző Kuttor Attila vezetőedzőt alig egy hét múltán menesztették, és újabb egy hét elteltével a Kövesd trénere lett – Bobál Gergelynek pedig hét bajnokin mindössze 119 perc jutott...

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2023.01.05 21:56:56

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nehéz összehasonlítani a 2022-es vb-aranyérmes argentin válogatottat az évtizedekkel ezelőtti csapatokkal.

2023.01.04 21:38:36

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A gazdasági érdekek mindig legyőzik a szakmai indokokat.

2022.12.31 00:19:21

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

ALAPVONAL. LUCIFER Hiú törekvés! Mert egyént sosem / Hozandsz érvényre a kor ellenében: / A kor folyam, mely visz vagy elmerít, / Úszója, nem vezére az egyén. / Kiket nagyoknak mond a krónika, / Azok mind, kik meghallották, mi a kor dala.