Búcsúzik a „18 karikás” stadion; Dumfries katari szereplése már a brit humort is megihlette

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2022.12.04. 23:05
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk:

Hétfőn nemcsak további két csapat búcsúzik a világbajnokságtól, hanem az első két stadion is: a Japán–Horvátország nyolcaddöntő lesz a torna utolsó mérkőzése az Al-Dzsanub Stadionban, a Brazília–Dél-Korea találkozó pedig a 974 Stadionban. Címlapsztorinkban kiküldött munkatársunk bemutatja e két helyszínt. Előbbinél a tervezők eredeti elképzelése szerint a lágyan ívelt, szétnyíló ovális forma a vízen sikló hajók fodrozódó vitorláját jelképezi, sokak azonban a „18 karikás” nevén emlegetik, míg utóbbi az első olyan aréna a labdarúgó-világbajnokságok történetében, amelyet kezdettől azzal a szándékkal építettek, hogy a torna után teljesen elbontják.
Hétfőn nemcsak további két csapat búcsúzik a világbajnokságtól, hanem az első két stadion is:
a Japán–Horvátország nyolcaddöntő lesz a torna utolsó mérkőzése az Al-Dzsanub Stadionban, a Brazília–Dél-Korea találkozó pedig a 974 Stadionban. Címlapsztorinkban kiküldött munkatársunk bemutatja e két helyszínt. Előbbinél a tervezők eredeti elképzelése szerint a lágyan ívelt, szétnyíló ovális forma a vízen sikló hajók fodrozódó vitorláját jelképezi, sokak azonban a „18 karikás” nevén emlegetik, míg utóbbi az első olyan aréna a labdarúgó-világbajnokságok történetében, amelyet kezdettől azzal a szándékkal építettek, hogy a torna után teljesen elbontják.

Az arubai származású Denzel Dumfries ragyogó katari szereplése már a brit humort is megihlette. Amit nem is lehet csodálni, hiszen az Egyesült Államok 3–1-es legyőzésében főszerepet vállalt: két gólpassz után lőtt egy gólt is. Az Internazionale légiósa az érdeklődés középpontjába került, így elkezdték kutatni nevének eredetét is. Az még tiszta sor, hogy a Denzel nevet kedvenc amerikai színésze, Denzel Washington miatt adta a fiának Dumfries édesapja, Boris, ám a Dumfries annyira nem hollandos hangzású név, hogy konkrétan egy ötvenezer lakosú délnyugat-skóciai mezőváros neve…

Halálmegvető bátorsággal harcolt az oroszok ellen az első világháborúban, rendőrként nagy hidegben hónapokig posztolt a Duna-parton, és bár későn ismerkedett meg az atlétikával, őserejéhez a technikát is hozzáigazította az olimpiai ötödik, Eb-bronzérmes Donogán István. A Zentán született szálfatermetű, robusztus sportemberre, az első magyar Európa-bajnoki érmes dobóatlétára (a torinói rendezvény volt az első a sportág kontinenstornái sorában) születése 125. évfordulója alkalmából emlékezünk Népsport mellékletünkben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik