Sallait a szíve még vitte volna előre; a müncheni sörkultúra nyomában

Vágólapra másolva!
2021.06.16. 23:44
A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

•  A végeredmény miatt rossz estéje volt kedden Sallai Rolandnak, ugyanakkor a portugálok elleni Eb-meccsen az egyik legjobb teljesítményt nyújtó magyar játékos szerint amit 83 percig nyújtott a magyar válogatott, amiatt nincs okuk szomorkodásra. A Freiburg légiósa úgy véli, kitették a szívünket és a lelküket a pályára, s mivel fantasztikus hangulat uralkodott a Puskás Arénában, a vereséggel együtt is karrierjük egyik legszebb élménye marad ez a meccs. Azok után, hogy izomfáradtság miatt egyik felkészülési találkozón sem ölthetett szerelést, 77 percet kapott az első csoportmeccsen, és Sallai elismerte: a szíve még vitte volna előre, a lábai már nem biztos.
•  A végeredmény miatt rossz estéje volt kedden Sallai Rolandnak,
ugyanakkor a portugálok elleni Eb-meccsen az egyik legjobb teljesítményt nyújtó magyar játékos szerint amit 83 percig nyújtott a magyar válogatott, amiatt nincs okuk szomorkodásra. A Freiburg légiósa úgy véli, kitették a szívünket és a lelküket a pályára, s mivel fantasztikus hangulat uralkodott a Puskás Arénában, a vereséggel együtt is karrierjük egyik legszebb élménye marad ez a meccs. Azok után, hogy izomfáradtság miatt egyik felkészülési találkozón sem ölthetett szerelést, 77 percet kapott az első csoportmeccsen, és Sallai elismerte: a szíve még vitte volna előre, a lábai már nem biztos.

•  Nem tudhatjuk, hány német drukker fojtotta italba bánatát a Franciaországtól elszenvedett 1–0-s vereséget követően, azt viszont bátran állíthatjuk, egyetlen olyan város sincs Németországban, ahol a futball és a sör között annyira szoros lenne a kapcsolat, mint Münchenben. A tradicionális népviselet vagy az ínycsiklandozó kolbász éppúgy része a bajor kultúrának, mint a sör, így lapunk a város keleti szélénél fekvő Hofbräu sörgyárban igyekezett utánajárni a helyi identitást meghatározó italnak. Kiderült többek között, hogy a gyártás az év 365 napján zajlik, s naponta majd' ezer hektoliternyi sör kerül a palackokba.

•  Az 52 kilogrammosok súlycsoportjában Európa-bajnoki bronzérmesként lép tatamira Pupp Réka a tokiói olimpián. Az Atomerőmű SE 24 éves sportolója felszabadult dzsúdójával meglepheti vetélytársait. Pupp lapunknak elmondta, a tavalyi prágai Európa-bajnokság nyomot hagyott a lelkében, a kvótás pozícióból elkezdett kicsúszni, s már kontinentális szabadkártyás helyen is állt, így el kellett gondolkoznia azon, egyáltalán jó-e az, amit csinál. A 2021-es esztendőre azonban mintha kicserélték volna!     Hogy mi volt a titok, kiderül interjúnkból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik