Eb 2020: Southgate-et és Sterlinget lovaggá üthetik győzelem esetén

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.07.08. 17:33
null
Southgate és Sterling is nagy megtiszteltetésben részesülhet (Fotó: AFP)
Mint ismert, a labdarúgó Európa-bajnokság második elődöntőjében Anglia 2–1-re felülmúlta Dániát és bejutott a torna döntőjébe. A SPORTbible szerint Gareth Southgate-et és akár Raheem Sterlinget is lovaggá üthetik, amennyiben az angolok megnyerik vasárnap este az Eb-t az olaszok elleni fináléban.

 

Nem akármilyen elismerés várhat az angolok szövetségi kapitányára és egyes játékosaira. Az angol válogatott óriási tettre készül, hiszen most először készülhet Eb-döntőre, s az 1966-os világbajnokság óta most nyerhet először aranyat világversenyen.

Amennyiben Sterlinget valóban lovaggá ütnék, olyan legendákhoz csatlakozhatna, mint a Manchester United egykori kiválósága, Bobby Charlton (Sir Robert Charlton) vagy az előbb említett 1966-os vb-n négy gólt – ebből hármat a döntőben vágott – szerző Geoff Hurst (Sir Geoffrey Charles Hurst).

Persze a Manchester City szélsője mellett többen is kimagasló teljesítményt nyújtottak eddig az Európa-bajnokságon, főleg a védelemre nem lehetett panasz az angoloknál – Pickford eddig csupán egy gólt kapott a tornán, Maguire, Shaw és Phillips is remekül játszott.

A dánok elleni elődöntőben nem volt könnyű dolguk az angoloknak, csupán Harry Kane hosszabbításban szerzett góljával gyűrték le Dániát. A mindent eldöntő tizenegyesről az internetnek is meg volt a véleménye.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
ELŐDÖNTŐ

ANGLIA–DÁNIA 2–1 (1–1, 1–1, 2–1) – hosszabbítás után
London, Wembley Stadion, 64 950 néző. Vezette: Makkelie (holland)
ANGLIA: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw – K. Phillips, Rice (J. Henderson, 95.) – Saka (Grealish, 69.; Trippier, 106.), Mount (Foden, 95.), Sterling – Kane. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
DÁNIA: Schmeichel – A. Christensen (Andersen, 79.), Kjaer, Vestergaard (Wind, 105+1.) – Stryger Larsen (Wass, 67.), Höjbjerg, Delaney (M. Jensen, 88.), Maehle – Damsgaard (Poulsen, 67.), Braithwaite – Dolberg (Nörgaard, 67.). Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand
Gólszerző: Kjaer (39. – öngól), Kane (105.), ill. Damsgaard (30.)

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik