Eb 2020: Nevetséges, hogy az UEFA ilyen megoldással állt elő – Schmeichel

BALÁZS DÁVIDBALÁZS DÁVID
Vágólapra másolva!
2021.06.14. 14:49
null
Igaza van Peter Schmeichelnek? (Fotó: Getty Images)
A Manchester United legendás kapusa, Peter Schmeichel szerint nem szabadott volna folytatni a meccset – írja a The Athletic.

 

„Vegyék nyilvántartásba, hogy teljesen nevetséges, hogy az UEFA ilyen megoldással állt elő. Valami szörnyűség történik, és az UEFA azokat az opciókat adja a játékosoknak, hogy vagy menjenek ki és játsszák le a hátralévő 50 percet, vagy jöjjenek vissza másnap 12-kor. Úgy értem, ezek mégis milyen opciók?” – tette fel a kérdést Peter Schmeichel.

„Szóval visszamész a szállodába – a dánok esetében ez 45 perces utat jelent –, aztán nem tudsz aludni, lehet, egész éjjel a trauma miatt, ami ért, majd felülsz a csapatbuszra reggel 8-kor, hogy visszatérve a pályára befejezd a mérkőzést” – értetlenkedett a dánok legendás kapusa.

„Nem volt opció. Ez az UEFA részéről nevetséges döntés volt, más forgatókönyvvel kellett volna előállniuk, és mutatniuk egy kis együttérzést, de nem tették meg. Miért kellett volna figyelembe venni a tv-s ütemezést? Miért 12 óra? A játék teljesen irreleváns volt. Hogyan tudnál játszani?” – fakadt ki a Manchester United korábbi dán kapusa.

Kasper Hjulmand, a dánok szövetségi kapitánya is elismerte, a játékosai nem voltak olyan lelkiállapotban, hogy folytassák a mérkőzést, ugyanakkor kiemelte, másnap sem lett volna könnyebb dolguk. Úgy véli, jobb hogy befejezték a meccset, de tele érzelmekkel képtelenség volt futballozniuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik