Fájdalom: Schumacher nem térhet vissza

Vágólapra másolva!
2009.08.11. 10:08
null
Elmarad a nagy visszatérés
Címkék
Mégsem tér vissza a hétszeres Formula-1-es világbajnok Michael Schumacher Valenciában az Európai Nagydíjon, mert egy korábbi, motorversenyzésben elszenvedett nyaksérülése megakadályozza ebben.

Schumacher a hivatalos honlapján jelentette be, hogy tegnap este tájékoztatta Luca di Montezemolót, a Ferrari elnökét és Stefano Domenicali csapatvezetőt: nem áll készen a beugró szerepre.

„Mindent megpróbáltam, hogy lehetővé tegyem az ideiglenes visszatérést, ám – legnagyobb sajnálatomra – mindez nem történhet meg. Sajnos a kezelések ellenére sem sikerült csillapítani a nyakamban a fájdalmat, amely a mugellói F1-es napon jelentkezett nálam.”

BADOER A BEUGRÓ
 A Ferrari már azt is bejelentette, hogy Schumacher helyett az istálló 38 éves olasz tesztpilótája, Luca Badoer ül Massa autójába Valenciában. Badoer legutóbb 1999-ben, Minardi-pilótaként indult F1-es futamon.

A németek legendája még februárban, a spanyolországi Cartagenában rendezett szuperbike-versenyen szenvedett nyaksérülést, ami akkor a viadal feladására kényszerítette.

Schumacher, amikor igent mondott a Ferrari vezetőinek Felipe Massa helyettesítésére, úgy gondolta, hogy az akkori balesete már nem befolyásolja a Formula–1-es visszatérését.

„Nagyon szomorú vagyok, hogy a probléma azt jelenti, Michael nem tud rajthoz állni a futamon, ugyanakkor értékelem a nagy erőfeszítéseket, amelyeket tett az ügy érdekében, és azt a különleges motivációt, ami átragadt a csapatra és a szurkolókra is az elmúlt napokban. Nem kétséges, hogy a visszatérése jót tett volna a Formula–1-nek, és biztos vagyok benne, hogy a legjobbak között harcolt volna" – reagált a sajtónak Schumacher bejelentésére Luca di Montezemolo, a Scuderia elnöke.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik