nemzetisport.hu 2023.09.19 09:00 Frissítve: 2023.09.24 23:02

Elképesztő az érdeklődés a 2024-es Magyar Nagydíj iránt

A Formula–1-es világbajnokság hétről hétre milliókat vonz a képernyők elé, és százezreket a lelátókra – a sorozat népszerűsége töretlen. Ezt itthon is érezzük, a jegyértékesítés a 2024-es Magyar Nagydíjra július végén kezdődött el, és a belépők nagy része pillanatok alatt gazdára talált. (x)

Fotó: Hungaroring Sport Zrt.

 

A Hungaroring kapujára a Magyar Nagydíj vasárnapján tavaly és tavalyelőtt is kitehették a „Megtelt” táblát, több, mindkétszer több mint százezer ember kísérte figyelemmel a helyszínen a világbajnoki mezőny küzdelmét, a teljes hétvégén pedig ennek körülbelül a háromszorosa. Az elmúlt 38 évben jó néhány meglepetés született a mogyoródi dombok között, jó néhány, később legendává váló versenyző nálunk aratta első futamgyőzelmét. A 2023-as mezőnyből eddig öt pilótának sikerült nyernie a Hungaroringen: Lewis Hamilton nyolc sikerrel tartja a rekordot, míg Fernando Alonso húsz évvel ezelőtt éppen ezen az aszfaltcsíkon aratta pályafutása első győzelmét. A nálunk visszatérő Daniel Ricciardo 2014-ben nyert hazánkban, Esteban Ocon 2021-ben (neki is az volt az első…).

Az utóbbi két évben Max Verstappen emelhette a magasba a győztesnek járó trófeát (más kérdés, hogy az idén három darabban vitte haza a Herendit), tette ezt egy egész lelátónyi holland drukker előtt, akiknek már bérelt helyük van a célegyenesben.

Hogy ki nyeri a 2024-es Magyar Nagydíjat, arra egyelőre nehéz lenne tippelni, az viszont egyáltalán nem titok, hogy igyekeznie kell annak, aki látni akarja, a belépők ugyanis vészesen fogynak. A Supergold lelátóra még kaphatók jegyek, de azon kívül már csak az ideiglenes tribünökre kaphatók majd belépők. Hétfőn elkezdték értékesíteni a Grid-tribünre szóló jegyeket, s ha a korábbi tendencia szerint megy előre a folyamat, és továbbra is jól fogynak a jegyek, akkor ezt követi a Pódium-tribün és az idén nagy sikert arató Pit Exit tribün. És ezzel a felsorolás végére is értünk, mert ha ezek a lelátók is megtelnek, akkor megint elérjük a tavalyi nézőszámot.

Jó hír a Hungaroring Club tagjainak (itt ugye a magyar szurkolókról beszélünk, akik kedvezményesen juthatnak belépőhöz), hogy bár az ülőhelyre szóló jegyek elfogytak, állójegyek korlátozott számban még rendelkezésre állnak.

A Fan Lounge azoknak kínál felejthetetlen élményt, akik amellett, hogy a Supergold lelátóról végignézik az izgalmas edzéseket és versenyeket, exkluzív ellátásra is vágynak: a légkondicionált Fan Lounge sátorban mindezt megkaphatják, sőt vendégül láthatják üzleti partnereiket, barátaikat.
Az idei Magyar Nagydíj egyik legfőbb híre az volt, hogy meghosszabbították a szerződést, amelynek értelmében a Magyar Nagydíj további öt évig, vagyis 2032-ig szerepel a Formula–1-es versenynaptárban. Ez a szurkolóknak is remek hír, hiszen 2032-ig minden évben ellátogathatnak erre a különleges pályára, amelynek vonzerejét fokozza gyönyörű fővárosunk, Budapest közelsége.

„Hatalmas büszkeség és nagy megtiszteltetés számunkra a szerződéshosszabbítás, amely azt mutatja, hogy ebben a kiélezett versenyben, amely az F1-es nagydíjak rendezéséért folyik, mi sikert arattunk. Terveink szerint a 2026-os Magyar Nagydíjra teljesen megújul a pálya, beleértve a főépületet, a fő lelátót és a szurkolói zónát is – vagyis az új szerződéses periódusban világszínvonalú, vagy úgy is mondhatnám, F1-es színvonalú környezetben láthatjuk vendégül a csapatokat és a szurkolóinkat, akik számunkra a legfontosabbak. Nagyon jó érzés látni, hogy milyen ütemben fogynak a jegyek a jövő évi versenyre – azt hiszem, ilyen gyorsan még sohasem csaptak le rájuk a szurkolók, mint most. Tavaly november végén, december elején jutottunk el odáig, hogy már nem volt vasárnapi jegyünk, szerintem ezt most valamivel korábbra jósolhatjuk” – mondta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Fotó: Hungaroring Sport Zrt.

 

2023.11.26 11:56:14

F1 nemzetisport.hu

A háromszoros világbajnok idei 19. győzelmét aratta • A dobogóra még Leclerc és Russell állhatott fel.

2023.11.25 13:28:08

F1 nemzetisport.hu

A holland mögött Leclerc és Piastri zárt az első hármasban, míg az ötödik Norris hibázott a gyors körében.

2023.11.25 11:05:57

F1 nemzetisport.hu

A britet a McLaren párosa követte, míg Sainz az utolsó helyet foglalta el a 3. edzésen Abu-Dzabiban.

2023.11.24 12:19:12

F1 nemzetisport.hu

A monacóit Norris és Verstappen követte a két piros zászlós szakaszt is hozó edzésen.

2023.11.24 10:05:24

F1 nemzetisport.hu

A Mercedes britje 288 ezreddel előzte meg az Alonsó helyét elfoglaló brazilt, míg a harmadik Ricciardo lett.