S. T. J. 2022.08.11 23:30 Frissítve: 2022.08.12 13:01

Megvan a 100. magyar Eb-arany; a Köln ellen folytatja a Fehérvár

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.


VB 2022. Eddig úgy volt, hogy november 21-én rajtol a vb a Hollandia–Szenegál mérkőzéssel, a napokban azonban az a hír érkezett, hogy változtatnak a programon, és egy nappal korábban, 20-án kezdődik a tánc, a házigazda (ahogy ez 2006 óta szokás, korábban a címvédő meccse nyitotta a tornát) Katar és Ecuador közönségcsalogató mérkőzésével, így száz nap van a rajtig. Címlapsztorinkban megnéztük, mi minden változott (sajnos nem az előnyére) a világban azóta, hogy a FIFA 2010-ben Katarnak ítélte oda a rendezés jogát. Németh Krisztián és Garaba Imre eleveníti fel katari emlékeit, és megszólal az egyik leendő önkéntes, Belleli Lajos is, aki amúgy a katari curlingválogatott szövetségi kapitánya.

A magyar női jégkorong-válogatott augusztus 15-én, hétfőn útnak indul, hogy az A-csoportos világbajnokságra készülve megmérkőzzön Németországgal. A hosszú túra előtt sajtónyilvános edzést tartott a válogatott. Ebbe pillantottunk bele, s kikértük Pat Cortina szövetségi kapitány és a játékosok véleményét is. A csapat zsinórban másodszor szerepel az elitben, de a tét most nagyobb, mert ebben az évben már kieső is van a mezőnyben. A magyar együttes a házigazda Dániával, Németországgal, Csehországgal és Svédországgal szerepel egy csoportban, és ahogy Cortina elmondta, az ellenfelek játékereje miatt kulcsszerepe lesz a védekezésnek.

Sportkrém mellékletünk e heti vendége, Fodor Csenge. A Győri Audi ETO kézilabdacsapatának BL-győztes és magyar bajnok kézilabdázója Keszthelyen született. Kiskorában először focizott, de idővel édesanyja szerette volna, ha nemcsak fiúkkal sportol, ezért kerestek egy lányosabb sportágat. Első osztályos lehetett, amikor mamája és az ő egyik barátnője szervezett egy szivacskézilabda-csapatot, amely a Keszthelyi Vörösingesek nevet kapta, s Csengéék lettek az első évfolyam. Később otthon atletizált is, amikor jött egy telefon Kiss Szilárdtól, aki az akkor alakuló Nemzeti Kézilabda Akadémiára, a NEKA-ba hívta.

 

 

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2022.09.15 21:31:38

Európa-liga nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A zöld-fehérek játékosai nem csak beszélnek a bátorságról.

2022.09.15 18:41:45

Európa-liga nemzetisport.hu

A törökök már kétgólos előnyben is voltak, az emberhátrányban játszó szerbek erejéből csak a szépítésre futotta.

2022.09.15 18:33:05

Európa-liga nemzetisport.hu

Vécsei Bálint szerencsés góljával győzött a magyar bajnok a Ligue 1 bronzérmesének otthonában.