S. T. J.
2023.05.19 23:08 Frissítve: 2023.05.20 08:26

Exkluzív interjút adott az NS-nek Gudelj; Gojak szeretné befejezni a munkát

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk:

 

Exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak a csütörtökön az Európa-liga budapesti döntőjébe bejutó Sevilla futballistája, Nemanja Gudelj. A 31 éves, 53-szoros szerb válogatott játékos elmondta, különleges élmény lesz a számára a Puskás Arénában pályára lépni. Arra számít, hogy a stadion fele mellettük lesz, ami káprázatos élménynek ígérkezik, hiszen 2020-ban Kölnben a Covid miatt nézők nélkül játszottak az Internazionale ellen. Ami az esélyeket illeti, nem bocsátkozott találgatásba, ötven-ötven százalék esélyt ad mindkét csapatnak. A Juventus elleni visszavágóról azt mondta, „végtelenül kimerítő és stresszes mérkőzés volt, de a pályán és a lelátón is mindenki érezte, a Sevilla akarja jobban a győzelmet”.

A négyszeres Európa-bajnok Kiss Norbert címvédőként kezdi a kamion Európa-bajnokságot, amelynek első versenyét a hétvégén tartják meg Misanóban. A magyar pilóta az idén is a győzelemre tör, amelynek kulcsa meglátása szerint a gyorsaságban és a megbízhatóságban rejlik. A Révész Racing pilótája lapunknak azt mondta, megszokta, hogy a riválisok a skalpjára vadásznak, szereti is ezt az érzést, mert sokkal jobb üldözöttnek, mint üldözőnek lenni. Ami az idei mezőnyt illeti, néhány pilóta nem nevezett a bajnokságba és vannak új versenyzők is, ám a kemény mag változatlan, Kiss Norbert szerinte az idén is Jochen Hahn, Antonio Albacete, Sascha Lenz és közte dől majd el az Európa-bajnoki cím sorsa.

Tíz évvel ezelőtt történt a magyar hegymászás egyik legsúlyosabb drámája, a 8586 méter magas Kancsendzönga megmászása után, 2013. május 21-én ereszkedés közben életét vesztette Erőss Zsolt, Magyarország legeredményesebb és legismertebb, valamint Kiss Péter, hazánk legígéretesebb magashegyi hegymászója. Tragikus haláluk véget vetett a magyar expedíciós hegymászás legsikeresebb korszakának. A világban, így a Himalája nyolcezres hegyein is sok minden megváltozott azóta, egyvalami nem: emléküket őrizzük, és nem csak a hazai hegymászó-társadalom tekint már rájuk példaképként. Megemlékezésünket Képes Sport mellékletünkben olvashatják.

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2023.09.22 18:06:07

Európa-liga nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az orosz Sztanyiszlav Csercseszov ritkán kapta fel a vizet...

2023.09.21 19:54:17

Európa-liga nemzetisport.hu

Az egész meccsen nagy fölényben játszottak a londoniak, de keményen meg kellett küzdeniük a győzelemért.

2023.09.21 08:32:12

Európa-liga nemzetisport.hu

Bár a Csukaricski szerzett vezetést, már az első félidő hajrájában fordított az FTC.

2023.09.21 15:11:09

Európa-liga nemzetisport.hu

Darwin Núnez, Luis Díaz és Mohamed Szalah is góllal vette ki a részét a sikerből.