Exkluzív interjút adott az NS-nek Gudelj; Gojak szeretné befejezni a munkát

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2023.05.19. 23:08
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk:

Exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak a csütörtökön az Európa-liga budapesti döntőjébe bejutó Sevilla futballistája, Nemanja Gudelj. A 31 éves, 53-szoros szerb válogatott játékos elmondta, különleges élmény lesz a számára a Puskás Arénában pályára lépni. Arra számít, hogy a stadion fele mellettük lesz, ami káprázatos élménynek ígérkezik, hiszen 2020-ban Kölnben a Covid miatt nézők nélkül játszottak az Internazionale ellen. Ami az esélyeket illeti, nem bocsátkozott találgatásba, ötven-ötven százalék esélyt ad mindkét csapatnak. A Juventus elleni visszavágóról azt mondta, „végtelenül kimerítő és stresszes mérkőzés volt, de a pályán és a lelátón is mindenki érezte, a Sevilla akarja jobban a győzelmet”.
Exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak a csütörtökön az Európa-liga budapesti döntőjébe bejutó Sevilla futballistája, Nemanja Gudelj
. A 31 éves, 53-szoros szerb válogatott játékos elmondta, különleges élmény lesz a számára a Puskás Arénában pályára lépni. Arra számít, hogy a stadion fele mellettük lesz, ami káprázatos élménynek ígérkezik, hiszen 2020-ban Kölnben a Covid miatt nézők nélkül játszottak az Internazionale ellen. Ami az esélyeket illeti, nem bocsátkozott találgatásba, ötven-ötven százalék esélyt ad mindkét csapatnak. A Juventus elleni visszavágóról azt mondta, „végtelenül kimerítő és stresszes mérkőzés volt, de a pályán és a lelátón is mindenki érezte, a Sevilla akarja jobban a győzelmet”.

A négyszeres Európa-bajnok Kiss Norbert címvédőként kezdi a kamion Európa-bajnokságot, amelynek első versenyét a hétvégén tartják meg Misanóban. A magyar pilóta az idén is a győzelemre tör, amelynek kulcsa meglátása szerint a gyorsaságban és a megbízhatóságban rejlik. A Révész Racing pilótája lapunknak azt mondta, megszokta, hogy a riválisok a skalpjára vadásznak, szereti is ezt az érzést, mert sokkal jobb üldözöttnek, mint üldözőnek lenni. Ami az idei mezőnyt illeti, néhány pilóta nem nevezett a bajnokságba és vannak új versenyzők is, ám a kemény mag változatlan, Kiss Norbert szerinte az idén is Jochen Hahn, Antonio Albacete, Sascha Lenz és közte dől majd el az Európa-bajnoki cím sorsa.

Tíz évvel ezelőtt történt a magyar hegymászás egyik legsúlyosabb drámája, a 8586 méter magas Kancsendzönga megmászása után, 2013. május 21-én ereszkedés közben életét vesztette Erőss Zsolt, Magyarország legeredményesebb és legismertebb, valamint Kiss Péter, hazánk legígéretesebb magashegyi hegymászója. Tragikus haláluk véget vetett a magyar expedíciós hegymászás legsikeresebb korszakának. A világban, így a Himalája nyolcezres hegyein is sok minden megváltozott azóta, egyvalami nem: emléküket őrizzük, és nem csak a hazai hegymászó-társadalom tekint már rájuk példaképként. Megemlékezésünket Képes Sport mellékletünkben olvashatják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik