El: Esterházy Márton volt az UEFA-ellenőr Dunaszerdahelyen

V. GY.V. GY.
Vágólapra másolva!
2020.09.18. 16:41
null
Esterházy Márton volt az UEFA ellenőre Dunaszerdahelyen (Fotó: UEFA)
Izgalmas meccsen jutott tovább a dunaszerdahelyi FC DAC 1904 az Európa-liga második selejtező köréből, hosszabbításban 5–3-ra megverve a cseh Jablonecet. Azonkívül, hogy a szlovákiai együttes kispadján a korábbi magyar szövetségi kapitány, Bernd Storck ült, és hogy a csapat vezére a válogatott Kalmár Zsolt volt, valamint a középpályán Schäfer András is helyet kapott a felvidéki együttesben, más magyar vonatkozása is volt a találkozónak: az UEFA a 29-szeres válogatott Esterházy Mártont delegálta ellenőrként.

 

„Szenzációs élményben volt részem – kezdte az UEFA-ellenőrként működő 64 éves korábbi labdarúgó. – Bár terveztem, de mindig közbe jött valami, így csütörtökön jártam életemben először a csodás dunaszerdahelyi stadionban. Természetesen nem lepett meg, hogy kedvesen, barátságosan fogadtak, s az sem, hogy mindenki magyarul beszélt, s hogy végig vezettek a stadionban és azon kívül is. Ami meglepett az a csodás Mol Aréna, s maga a meccs is. Remekül játszottak Kalmár Zsolték, egy rendkívül masszív a cseh labdarúgásra jellemző futballt játszó együttes ellen. Elmondhatom, hogy mindkét magyar labdarúgó sokat tett az újabb siker érdekében. Sajnos a vírushelyzet miatt üresen kongtak a lelátók, ennek ellenére nem maradt el a buzdítás, a stadionon kívül ugyanis több ezren szurkoltak a DAC-nak, amit egyébként az UEFA egyáltalán nem tilt, így nem sértettek szabályt a rendezők. Szóval, nagyszerűen éreztem magam, s remélem, telt házas meccsen is lehetek még Dunaszerdahelyen.”

Esterházy hozzátette, meg volt elégedve a DAC által bevezetett koronavírus-protokollal, remek bánásmódban részesült Dunaszerdahelyen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik