El: Veszélyes találkozó elé nézünk... – Csercseszov

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2022.10.05. 18:38
null
„Csakis előre szabad tekinteni...” (Fotó: Árvai Károly) – <a href="https://www.nemzetisport.hu/data/galeria/itt-jatszik-belgradban-a-ferencvaros-foto-arvai-karoly-szaboky-zsolt--5895/stadion6_fill_306x197.png" target="_blank">A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK</a>
A Ferencváros labdarúgócsapata csütörtökön a Crvena zvezda ellen lép pályára az Európa-liga csoportkörének 3. fordulójában. A magyar bajnok vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov válaszolt a Nemzeti Sport kérdéseire a szerdai sajtótájékoztatón.

– Fiának megszületett a kislánya, amihez gratulálunk! Milyen érzés immár nagypapaként várni a mérkőzést?
– Jó hír érkezett a családomtól, köszönöm a kérdést, mindenki jól van. Ráadásul a kecskeméti vereség másnapján jött a hír, az élet így derített jobb kedvre. Ez is csak arra ösztönzött, csakis előre szabad tekinteni, a múlton nem érdemes rágódni.

– A vereség után mentálisan igényeltek külön felkészítést a játékosok?
– A labdarúgásban előfordulnak vereségek, ezzel mindannyian tisztában vagyunk. Ezen már túl vagyunk, ez már történelem. Itt vagyunk Belgrádban, nem Kecskeméten. Csakis a Crvena zvezda együttesére fókuszálunk.

– Egyetért vele, hogy ez lehet a csoport legnehezebb idegenbeli mérkőzése?
– Veszélyes találkozó elé nézünk, az ellenfélnek még nincs pontja a csoportban, és Szerbia bajnokáról beszélünk. Nyilvánvalóan agresszívek lesznek, de erre is külön készültünk az edzéseken. Tudok róla, hogy ezerkilencszáz-hetvenötben száztíz-ezren voltak a lelátókon itt a Ferencváros ellen, nem bánnám, ha most is annyian lennének...

– Van immár vesztenivalója a Ferencvárosnak?
– Két lábbal a földön kell maradnunk. A Crvena zvezda évről évre a Bajnokok Ligája környékén van, ennek fényében lépünk pályára.

– Mindenki egészségesen várja az összecsapást?
– Adnan Kovacevic nem áll a rendelkezésemre, ő a bosnyák válogatottban sérült meg. A többiek szerencsére bevethetőek.

– A döntetlen is megfelelő eredmény lenne Belgrádban?
– Nem szeretem a matematikát. Futballedző vagyok. Mindkét csapat győzelemre játszik, ha valaki túl sokat számolgat, arra ráfázhat. Készen állunk a mérkőzésre, ez a lényeg!

MATS KNOESTER, A FERENCVÁROS HOLLAND VÉDŐJE
„Két győzelmünk van eddig a csoportban, de Belgrádban a nulláról indulunk. A hétvégén vereséget szenvedtünk a Kecskemét otthonában, emiatt még inkább kiélezetten, fókuszálva lépünk pályára. A stadionban sokan lesznek, de ez nem zavar, szeretek ilyen körülmények között játszani. A drukkerek többsége nem bennünket támogat majd, de ilyen mérkőzéseken igazán nagy élmény pályára lépni. A taktikánk erre a mérkőzésre is meg van, továbbra is önbizalommal telve kell futballoznunk. További győzelmekről álmodunk, van már vesztenivalónk, ám ez nem szabad hogy terhet tegyen ránk. Lehet beszélni az esélyekről, van aki már esélyesként tekint ránk, de úgyis minden a pályán dől el. Ott kell megmutatnunk, mire vagyunk képesek.”

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
H-CSOPORT

18.45: Crvena zvezda (szerb)–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
A csoport másik mérkőzésén

18.45: Monaco (francia)–Trabzonspor (török)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik