B. B. 2022.09.07 09:45

El: Új kaland vár ránk – Henry Wingo

Csütörtökön kezdetét veszi a Ferencváros kalandja az Európa-liga csoportkörében: Henry Wingo is arról álmodik, hogy csapatával versenyben lesz az európai kupatavaszon is.

Az FTC hátvédje, Henry Wingo (balra) azért hajt, hogy a Ferencváros továbbjusson a csoportkörből (Fotó: Török Attila)

 

Nem csak epizódszerepre vágynak. A Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezőjéből indulva az Európa-liga csoportkörébe került. A zöld-fehéreknek az idén a H-jelű csoportban a Trabzonsporral, a Crvena zvezdával és a Monacóval kell megküzdeniük, csütörtökön 21 órától a Groupama Arénában a török bajnok az első ellenfelük.

„A vasárnapi győztes derbi másnapján máris elkezdtük a készülődést a csütörtöki mérkőzésre, a szakmai stáb több videót is megmutatott nekünk következő ellenfelünkről – mondta lapunknak a 26 éves amerikai légiós, Henry Wingo.Talán nem meglepő, ha azt mondom, az egész csapat duzzad az önbizalomtól, jó erőben, jó formában vagyunk, nincs okunk a kishitűségre.”

 Jegyeket, bérleteket!
Hétfőn elkezdődött a Trabzonspor elleni mérkőzésre szóló jegyek értékesítése. Eddig a klub az Európa-liga három hazai találkozójára szóló bérleteket bocsátotta áruba, mostantól külön a török bajnok elleni kilencven percre is lehet jegyet venni. Bérlet továbbra is vásárolható: a klub az előző idényhez képest 10-20 százalékkal olcsóbban kínálja. 

A Trabzonspor papíron erősebb együttes a Ferencvárosnál, a játékoskerete összértékében is jócskán előrébb jár a Ferencvárosnál, ám Wingo szerint nem lehet kijelenteni, hogy a csütörtöki összecsapás esélyese egyértelműen a vendégcsapat.

„Itthon játszunk, mindannyian alig várjuk, hogy elkezdődjön az Európa-liga csoportköre. Új kaland vár ránk, és abban mindenki biztos lehet, nem csak epizódszerepre vágyunk… A bivalyerős Trabzon­spor esélyesebb, kemény meccsre számítok, amelyen bármi előfordulhat. Az elemzések során láthattuk, miként védekezik a török együttes, miként fejlődik fel támadásban, az edzéseken már specifikusan ezeknek a kivédekezését és a rések megtalálását gyakoroltuk.”

A védelem jobb oldalán az idény elején jobbára Botka Endre kezdett, az utóbbi időben viszont Wingo is több lehetőséget kapott.

„Keményen meg kell harcolnia mindenkinek a helyéért. Lehet, hogy most én vagyok jobb helyzetben, de ez könnyen változhat. Senki sem panaszkodik, sok mérkőzés vár ránk az ősszel, így mindenkire szükség van.”

A magyar klubnál nem titkolják, a sorozatos csoportkörbe jutást követően már a tavaszi szereplésről ábrándoznak, ehhez legalább a csoport harmadik helyén kell zárniuk.

„Nem ígérkezik könnyű feladatnak, de még véletlenül sem mondanám lehetetlennek – vágta rá az amerikai labdarúgó. – Nem csak a klub vezetőinek álma a tavaszi szereplés, mi, játékosok is erre vágyunk. Sokat számít majd a török bajnok elleni első mérkőzés, ha sikerrel kezdjük a sorozatot, bármi előfordulhat. Hazai pályán rajtolunk, adott esetben a döntetlen sem lenne rossz eredmény, hiszen az Európa-liga csoportkörében minden pontot meg kell becsülni. Ettől függetlenül jó lenne nyerni, és mindent meg is teszünk érte.”

2022.12.15 19:49:47

Európa-liga nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Igen, hazai pályán játszik majd a negyeddöntőért a Ferencváros – szenzációs este lesz!

2022.11.07 10:55:27

Európa-liga nemzetisport.hu

Az Ajax az Union Berlinnel, a Leverkusen a Monacóval, míg a Juventus a Nantes-tal csap össze.

2022.11.03 16:56:56

Európa-liga nemzetisport.hu

Bakaszetasz révén már a hetedik percben vezetést szereztek a törökök, a Fradi nem tudott egyenlíteni.