Szívbajt kapott az MU a végén, de bejutott az Európa-liga döntőjébe

Vágólapra másolva!
2017.05.11. 20:59
null
A Manchester United korai vezetése után minden lehetséges eszközzel őrizte előnyét (Fotó: AFP)
A Manchester United bejutott a labdarúgó Európa-liga döntőjébe, miután az idegenbeli 1–0-s győzelmet követően az Old Traffordon 1–1-et játszott a Celta Vigóval. A fináléban az MU az Ajax csapatával találkozik.

José Mourinho úgy vélte, ez a visszavágó az MU számára a legfontosabb mérkőzés – már, míg nem jön a következő legfontosabb, az Európa-liga döntője. Legalábbis így gondolkoztak a Manchester Unitednél, a Celta Vigo viszont gyorsan bemutatta, nem statisztálni jött az Old Traffordra: a hazai pályán egygólos vereséget szenvedő spanyoloké volt az első helyzet, Iago Aspas egy visszacsel után ballal megcélozta a rövid felső sarkot, Sergio Romero nagyot védett. A Celta labdabirtoklási fölényt harcolt ki, ám ez meddő volt, Aspas helyzetét nem követte újabb – a Manchester United viszont első zicceréből megszerezte a vezetést.

A 17. percben egy ígéretes szituációból egészen hátra juttatták a labdát a hazaiak – jött is a füttyszó –, ám a támadás újraépítése gólt eredményezett. Marcus Rashford kapta meg a bal oldalon a labdát, rendkívül precíz, 35 méteres ívelést küldött át a hosszú sarokra, ahol Marouane Fellaini érkezett, megelőzte emberét és erős fejessel 5 méterről megszerezte a vezetést az MU-nak (1–0).

A vigóiak jó tíz percig csak emésztették a gyomrost, aztán elkezdtek magukhoz térni, és a félidő végére a játék képe a meccs elejére emlékeztetett: vendég mezőnyfölény, hazai kontrák és egy nagy Celta-helyzet (Daniel Wass fejelte kapu mellé Sisto bal oldali beadását, Romero igencsak megkönnyebbült). Az eredmény azonban nem változott, a Celta Vigónak a második félidőben két gólt kellett volna szereznie (és egyet sem kapnia) a továbbjutáshoz.

A szünetben cserélő Celta kis híján fél perc alatt egyenlített, ám Romero elpiszkálta a gólra éhes támadók elől az előretörő Hugo Mallo alapvonalról élesen belőtt labdáját. Jelzésnek jó volt, a vigóiak aligha a megadásról beszélgettek a félidőben. A választ Henrih Mhitarjan adta, az örmény sistergős lövését Sergio Álvarez tolta szögletre.

A vendégek elsősorban a támadásokkal rendre felfutó, az akciókba igen jól belépő Hugo Mallo révén tudták megbontani az MU védelmét, de gól helyett továbbra is csak kisebb-nagyobb lehetőségekig jutottak – a legjobbnál John Guidetti durrantott mellé. Mourinho csapatának Rashford révén adódott ziccere, ám az ifjú csatár lövését Sergio Álvarez menteni tudta.

A hajrát egy „szokásos" Mallo-felfutás és Guidetti-helyzet nyitotta, ám a svéd egészen pocsékul találta el ziccerben a labdát fejjel. A végjáték aztán kicsit laposra sikeredett: a Celta ötlettelenül támadott, az MU-nak elég volt, hogy szilárdan védekezett. Egészen a 85. percig, amikor Facundo Roncaglia precíz fejest küldött a hosszú sarokba, kiegyenlítve az állást! (1–1)

A gól után két perccel kis híján kitört egy tömegverekedés, végül Bailly és Roncaglia kapott piros lapot a hirigben játszott szerepéért – hirtelen izgalmassá vált a párharc! Az Old Trafford közönsége leginkább imádkozással töltötte a ráadás hat percét, és erre szükség is volt, mert a 96. percben Guidetti kihagyott még egy nagy helyzetet, amelynek értékesítésével a fináléba küldhette volna a Celtát. A Manchester United megőrizte az 1–1-et, így bejutott a döntőbe, ellenfele az Ajax lesz május 24-én, Stockholmban. Jöhet a következő legfontosabb mérkőzés…

EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
MANCHESTER UNITED (angol)–CELTA VIGO (spanyol) 1–1 (1–0)
Manchester
, Old Trafford. V: Hategan (román).
Manchester United: Romero – Valencia, Bailly, Blind, Darmian – Herrera – Mhitarjan (Carrick, 77.), Fellaini, Pogba, Lingard (Rooney, 87.) – Rashford (Smalling, 89.). Menedzser: José Mourinho.
Celta Vigo: Sergio Álvarez – Mallo, Gustavo Cabral, Roncaglia, Jonny – Wass (Jozabed, a szünetben), Radoja (Bongonda, 68.), Pablo Hernández – Iago Aspas, Guidetti, Sisto (Beauvue, 80.). Vezetőedző: Eduardo Berizzo.
Gólszerző: Fellaini (17.), ill. Roncaglia (85.)
Kiállítva: Bailly (87.), ill. Roncaglia (87.)
Továbbjutott: a Manchester United, 2–1-es összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik