El: legalább 3.4 milliárd forintot keresett idei kupaszereplésével az FTC

Vágólapra másolva!
2021.12.10. 13:43
null
Az FTC győzelemmel búcsúzott az Európa-ligától (Fotó: Tumbász Hédi)
Ismét jelentős pénzdíjat szerzett a labdarúgó Európa-ligában nyújtott szereplésével a Ferencváros, az idei teljesítménye anyagilag hasonlóan kifizetődőnek tűnik, mint a 2019–2020-as csoportkör.

 

Két éve a bejutásért járó összeg mellett négy döntetlenért és egy győzelemért vehetett fel pénzt, így a közvetítési díjakból származó, valamint az UEFA-együttható alapján járó pluszbevétellel együtt 4.66 millió euróval (kb. 1.7 milliárd forinttal) gazdagodott. Erre rájött a selejtező során gyűjtött pénz (1.14 millió euró, azaz kb. 417 millió forint). Ennél jóval többet, nagyjából 18.08 millió eurót (6.6 milliárd forint) kapott a Fradi tavaly a BL-szereplésért.

Az idén a bejutásért és a Leverkusen legyőzéséért összesen 4.26 millió euró (kb. 1.56 milliárd forint) bevételre tarthat igényt az UEFA-tól a klub, ám ez még nem tartalmazza a közvetítési díjak és az együttható után járó összeget. Szintén nincsen benne a Bajnokok Ligája rájátszásának eléréséért járó 5 millió eurós (1.83 milliárd forintos) díj, amely pénzügyileg hatalmas különbséget jelentett a Bajnokok Ligája kvalifikációjából érkező, illetve az Európa-liga selejtezőjéből a főtáblára kerülő egyesületek között. A képet némileg árnyalja, hogy a koronavírus-járvány miatt az UEFA egy minimális összeget levon ezekből a díjakból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik