El: Éreztem, hogy nagyot alakíthatunk a Fradival – Tokmac Nguen

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2022.11.02. 11:49
null
Tokmac Nguen parádésan futballozva két gólt szerzett és egy gólpasszt adott a Trabzonspor legyőzésekor Budapesten – csütörtökön Törökországban is villoghat ellene (Fotó: AFP)
Szerződése nyári meghosszabbításakor Tokmac Nguen érezte, jó lesz az idei Ferencváros. De mire számít csütörtökön a Trabzonspor otthonában, és hol piheni ki télen a fáradalmakat?

 

Tokmac Nguen, a Ferencváros norvég támadója a csoportkör első mérkőzésén, Budapesten duplázott a török bajnok ellen 3–2-re megnyert találkozón, előbb parádés mozdulattal, kapásból továbbította a labdát a törökök kapujába, majd higgadtan értékesítette a büntetőt – nem mellékesen gólpasszt adott Adama Traorénak.

A 29 éves játékos a Trabzonspor elleni, csütörtöki Európa-liga-meccs előtt ismét jó formát mutat, legutóbb a Monaco ellen a csoportelsőséget érő 1–1-es mérkőzésen csereként beállva adott gólpasszt Kristoffer Zachariassennek, vasárnap meg góllal vette ki részét a Zalaegerszeg 2–1-es legyőzéséből. Izgatottan várja a csütörtöki mérkőzést, és nem bánja, hogy csoportelsőként immár tét nélküli kilencven perc lesz.

„A Trabzonspornak támadnia kell, mindent egy lapra feltéve előrejönnie, mi pedig játszhatjuk azt, amit idegenben jól tudunk, a kontratámadásokat –   mondta lapunknak Tokmac Nguen. – Hihetetlen érzés, hogy az utolsó körben mi páholyból nézhetjük, ahogy a másik három csapat ölre megy a csoport második és harmadik helyéért.”

A Ferencváros az elmúlt években számos országban megfordult, hogy csak néhányat említsünk: Spanyolországban, Skóciában, Oroszországban, Bulgáriában, Németországban, ám Törökország eddig kimaradt.

„Volt egy-két kisiklásunk, ám összességében felejthetetlen az őszünk –   folytatta a támadó. – Vezetjük a bajnokságot, Európában letettük a névjegyünket, talán valóban kezdik megtanulni a Ferencváros nevét. Az utóbbi két nemzetközi mérkőzésünkön hazai pályán megvertük a Crvena zvezdát, majd döntetlent játszottunk a Monacóval, a csoportgyőzelmet jelentő hazai egy egy után hihetetlen hangulat volt a lelátón és az öltözőben, sohasem felejtjük el.”

Az utóbbi hetekben előfordult, hogy csupán csereként állt be. Elmondta, nem volt tökéletes állapotban, kisebb sérülés hátráltatta, időnként fájdalmat érzett, ám örül, hogy így is segíteni tudott a csapatnak. S hogy meglepte-e a Ferencváros első helye az El-csoportban?

„A legkevésbé sem. A nyáron azért döntöttem a maradás mellett, mert éreztem, ebben a csapatban még ennél is több van. Voltak kecsegtető ajánlataim, jobb bajnokságokból is kerestek, de hittem benne, a Fradival nagyot dobhatunk. A keretünk tele van jobbnál jobb futballistával, a Trabzonspor, a Monaco és a Crvena zvezda sem jobb csapat nálunk. Az elmúlt években szintet léptünk, ott a helyünk az Európa-liga kieséses szakaszában.”

Noha a márciusi folytatás még messze van, izgalmas kérdés, a Ferencváros játékosai gondolkodnak-e már azon, milyen riválist szeretnének. A 16 között adott esetben a Barcelona vagy a Manchester United is ellenfél lehet.

„Szeretem a kihívásokat, így olyan csapatra vágyom, amely ellen még nem játszottunk. De messze van a március, ráérünk ezzel később foglalkozni. Most az utolsó csoportmérkőzésünkre és a bajnokságra koncentrálunk.”

A játékosok kemény időszakot élnek meg. Az idény július elején a kazah Tobol elleni (0–0) idegenbeli Bajnokok Ligája-selejtezővel indult, november elején pedig ott tartunk, hogy a Ferencváros biztos nyolcaddöntős az Európa-ligában. A törökországi túra után az NB I-ben címvédő és jelenleg is első FTC-re a Mol Fehérvár, a Paks és a Honvéd elleni bajnoki mérkőzés vár, mielőtt a labdarúgók november közepétől készülhetnek a téli pihenésre (itt jegyezzük meg: a két Mmaee, Samy és Ryan a marokkói, Aissa Laidouni pedig a tunéziai válogatott tagjaként ott lehet a katari világbajnokságon).

„Ránk fér a lazítás, de az előttünk álló négy mérkőzésen nem engedhetünk ki. A télen a családdal hazautazunk Norvégiába, ott pihenem ki a fáradalmakat, hogy aztán januárban újult erővel vághassak neki a munkának. Izgalmas ősz után emlékezetes tavaszra vágyom.”

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 6. FORDULÓ
H-CSOPORT
Csütörtök 18.45:
Trabzonspor (török)–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Csütörtök 18.45: Monaco (francia)–Crvena zvezda (szerb)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FERENCVÁROS53118–8010
2. Monaco52125–7–27
3. Trabzonspor52310–9+16
4. Crvena zvezda5238–7+16

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik