El: A szurkolók jobbak voltak, mint a csapat – Csercseszov

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2022.10.06. 22:14
Mint arról beszámoltunk, 4–1-re kikapott a Crvena zvezda otthonában a Ferencváros a labdarúgó Európa-liga H-csoportjának 3. fordulójában. A mérkőzést követően a Nemzeti Sport is ott volt a hivatalos sajtótájékoztatón, amelyen az FTC vezetőedzője elárulta, egyáltalán nem volt elégedett a látottakkal.
Csercseszov nem volt elégedett a látottakkal (Fotó: Árvai Károly)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Csercseszov nem volt elégedett a látottakkal (Fotó: Árvai Károly) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

– Kikapott a Ferencváros, csupán szépítésre futotta az erejéből, talán kérdezni sem kellene, hogy csalódott-e...
– Megérdemelten győzött az ellenfél, de őszintén szólva a Crvena zvezda semmivel sem lepett meg bennünket – kezdte Csercseszov. – Ami számomra meghökkentő volt, hogy az első kapott gólt követően leállt a csapat, holott ugyanúgy menni kellett volna előre, folytatni azt a játékot, amit addig mutattunk. Nem lett volna szabad, hogy a tizenegyes megtörje az akaratot.

– Miben kell a jövő heti budapesti meccsig javulni?
– Mindenben! Semmivel sem lehetek ezúttal elégedett. A tizenegyes sajnos fordulópontot jelentett, pedig nem így kellett volna történnie. Egy szó, mint száz, a szurkolóink jobbak voltak, mint mi.

– Ilyen vereség után mit mondott a játékosoknak az öltözőben?
– Erről nem szeretnék a nyilvánosság előtt beszélni, amit el akartam mondani a produkciónkkal kapcsolatban, elmondtam.

Milos Milojevics, a Crvena zvezda vezetőedzője
Jól alakult az este: elégedett mindennel?
A játékunk is rendben volt. A hozzáállásunk nagyon is rendben volt. Már a mérkőzés elején éreztem az erőt a játékosaimban. Szóval, jól álltunk bele a mérkőzésbe, és való igaz, ezen az estén jól is sült el minden...
Lelkileg is kellett a csapatnak ez a győzelem?
A szurkolók mögénk álltak. Az utóbbi időben sokat kritizálták a játékosokat, de ez legyen az én dolgom. Fontos volt számunkra ez a mérkőzés, hiszen jóformán az utolsó szalmaszálba kapaszkodhattunk, muszáj volt nyernünk. És győztünk, mégpedig meggyőző fölénnyel. Van még miben előrelépnünk, de ez a mérkőzés tökéletesnek mondható.
Hogyan látja a csoportban szereplő csapatok esélyeit?
A győzelem és a megszerzett három pont lendületet adhat nekünk is. Három forduló még hátravan, kilenc pontot lehet gyűjteni. Egy hét múlva a Ferencváros otthonában játszunk, jó lenne ott is kedvező eredményt elérni. A földön kell maradni, biztos vagyok benne, sok szurkoló kísér el bennünket is idegenbe.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
H-CSOPORT

CRVENA ZVEZDA (szerb)–FERENCVÁROS 4–1 (2–0)
Belgrád,
Rajko Mitics Stadion, 40 000 néző. Vezette: Visser (belga)
CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gobeljics, Erakovics, Dragovic (V. Nikolics, 72.), Rodics – Sz. Mitrovics (Pankov, 62.), S. Sanogo (Sz. Szrnics, 62.), G. Kanga (I. Mustapha, 80.), Ivanics – Katai (Motika, 72.), Pesics. Vezetőedző: Milos Milojevics
FERENCVÁROS:
Dibusz – Wingo, Knoester, S. Mmaee, Botka (Pászka, 77.) – Laidouni (Gojak, 66.), Besic (Vécsei, 57.) – A. Traoré, Zachariassen, Nguen (Marquinhos, 66.) – Boli (R. Mmaee, 57.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző: G. Kanga (27., 60. – az elsőt 11-esből), Sz. Mitrovics (35.), Katai (50.), ill. Zachariassen (71.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik