Ekl: Megértettük, hogyan kell megölni a játékot, ha szükségünk van erre – Conte

Vágólapra másolva!
2021.11.05. 12:23
null
Antonio Conte szerint csapata megtanulta azt, hogyan ölje meg a játékot ha szüksége van rá (Fotó: AFP)
A Tottenham hiába vezetett 3–0-ra is, csak 3–2-re tudta legyőzni a Vitesse-t az Európa-konferencialiga csoportkörének 4. fordulójában. A klub újdonsült vezetőedzője, Antonio Conte a mérkőzés után elégedetten nyilatkozott a klub hivatalos honlapjának.

 

„Rengeteg érzelem volt a mérkőzésben, hiszen három-nullára vezettünk, domináltuk a játékot, és rengeteg helyzetet alakítottunk ki, hogy növelni tudjuk az előnyünket. Ezután tíz perc alatt megtörtént az, amiről azt gondolhatod, hogy ennyi idő alatt nem történhet meg és kaptunk két gólt, így megadtuk a lehetőséget a Vitesse-nek, hogy visszajöjjön a meccsbe" – mondta a Tottenham hivatalos oldalának Antonio Conte a mérkőzés után. Hozzátette, a második félidőben nem tudta elképzelni, hogy tíz emberrel kibírják a hátralevő fél órát, de örül annak, hogy a játékosainak küzdeniük kellett a győzelemért.

„Ma este megértettük, hogyan kell megölni a játékot, ha szükségünk van erre. Győznünk kellett, győztünk is, most pedig az a lényeg, hogy felkészüljünk az Everton elleni bajnokira. Szükségem van egy kis időre, hogy dolgozni tudjak a játékosaimmal azon, hogy megvalósítsam az elképzeléseimet" – mondta Conte. Hozzátette, örül, hogy egy ilyen fantasztikus csapatnál lehet edző, amelynél nagyszerű a stadion, az infrastruktúra, az edzési lehetőségek és a szurkolók is.

Antonio Conte arról is beszélt, hogy lenyűgözte az, hogy ennyi helyzetet tudott kialakítani a csapat, sok gólt szereztek annak ellenére, hogy csak két napja dolgoznak együtt.


G-CSOPORT
Tottenham Hotspur (angol)–Vitesse (holland) 3–2 (Szon Hung Min 15., Lucas Moura 22., Rasmussen 28. – öngól, ill. Rasmussen 32., Bero 39.)
Rennes (francia)–Mura (szlovén)
1–0 (Badé 76.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Rennes 4 3 1
7– 4 +3 10
2. Tottenham 4 2 1 1 10– 6 +4 7
3. Vitesse 4 2
2 6– 5 +1 6
4. Mura 4

4 2–10 –8 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik