Ekl: A négy gól idegenben nagy előny, de hátravan a visszavágó – Máté Csaba

BORBOLA BENCE (Vilnius)BORBOLA BENCE (Vilnius)
Vágólapra másolva!
2023.08.24. 21:13
null
Máté Csaba szerint már csak rajtuk múlik a továbbjutás (Fotó: Török Attila, archív)
Mint beszámoltunk róla, a Ferencváros idegenben 4–0-ra megverte a Zalgiris Vilniust az Európa-konferencialiga főtáblájára kerüléséért folytatott párharc első felvonásán. A találkozó után Máté Csaba még nyugalomra intett, majd Adama Traoré magára találásáról és Alekszandar Pesics bemutatkozásáról is beszélt.

– Eldőlt a párharc?
– A sportban nem szabad korán örülni semminek – válaszolta Máté Csaba, a Ferencváros vezetőedzője a meccset követő hivatalos sajtótájékoztatón. – Óriási lépést tettünk a csoportkör felé. De hátravan a visszavágó. A négy gól idegenben nagy előny, csakis rajtunk múlik, hogy ott leszünk-e az Európa-konferencialiga csoportkörében, vagy sem. A szünetben néhány dolgot pontosítottunk. Az első félidőben is voltak helyzeteink, mi irányítottuk a mérkőzést. A játékosok érezték, hogy több góllal is vezethettünk volna, ezért voltak néhányan feszültebbek. Ez a második gól után eltűnt.

– Amióta ön a vezetőedző, Adama Traoré szárnyakat kapott. Mivel motiválja ilyen jól?
– Az elmúlt idényben is sok jó mérkőzést játszott, túlzó lenne kijelenteni, hogy a kezeim alatt kezdett ilyen jól futballozni. Valóban elkapta a fonalat, jól beindul, veszélyes, gólokat lő. Reméljük, így is marad hosszú távon.

– Alekszandar Pesics első helyzetéből gólt szerzett. Így kell bemutatkozni?
– A csatárok számon tartják, mikor hány gólt szereznek, a statisztikákban ők a legszorgalmasabbak. Gólra éhes volt, nekünk egy feladatunk van, eltalálni, az adott pillanatban melyikőjük legyen ott a pályán. Sok szurkoló ismét elkísért bennünket, remélem, megháláltuk nekik a fáradtságot.

A ZALGIRIS EDZŐJE IS TUDJA, EZ A HAJÓ MÁR ELÚSZOTT

– Ennyivel jobb csapat a Ferencváros?
– El kell ismerni, nem volt egy súlycsoportban a két gárda – mondta Vlagyimir Cseburin, a Zalgiris vezetőedzője. – A Ferencváros igazolta jó hírét, összességében esélyünk sem volt, megérdemelten győzött az ellenfél.

– Csalódott, dühös?
– Nincs minek örülni. A lefújást követően a szurkolóink még legalább tíz percig énekeltek, dalolásztak, tisztességgel odaálltunk, le a kalappal előttük. Rajtuk nem múlt semmi… A csoportkörbe jutást tűztük ki célul, ez a hajó sajnos elúszott.

– Mi lehet a cél a budapesti visszavágón?
– A tisztes helytállás, más lehetőségünk nincs. Szeretnénk szépen búcsúzni a nemzetközi kupaporondtól. Jobb csapat ejt ki minket.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
PLAYOFF
ELSŐ MÉRKŐZÉS
ZALGIRIS (litván)–FERENCVÁROSI TC
0–4 (0–1)
Vilnius,
LFF Stadion, 2500 néző. Vezette: Sztojcsevszki (északmacedón)
Zalgiris: Gertmonas – Pavelic (Bopesu, 66.), Hnid, Vucur, Mamic – Novikovas (D. Kazlauskas, 72.), Gorobsov, Kendis, Milicskovics (Karasima, a szünetben) – Golubickas, Antal (Vaca, 45+1.). Vezetőedző: Vlagyimir Cseburin
FTC:Dibusz – Makreckis, S. Mmaee, I. Cissé, Civic – Sigér, Abu Fani (Ben Romdan, 81.) – Adama Traoré (Owusu, 88.), Zachariassen (Esiti, 70.), Marquinhos (Nguen, 70.) – Varga Barnabás (Pesics, 69.).Vezetőedző: Máté Csaba
Gólszerző: Adama Traoré (17., 83.), Varga Barnabás (66. – 11-esből), Pesics (75.)
Kiállítva:
Gorobsov (64.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik